İzmir 6. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanan kanser hastası sanık Güler A'yı (60) taşıyan sedye asansöre sığmayınca, duruşma 4. katta bulunan mahkeme salonu yerine zemin kattaki 1. Çocuk Mahkemesi salonunda yapıldı. "Ticari defter kayıtlarında usulsüzlük" yapmak suçlamasıyla yargılanan Güler A, ceza alması halinde hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını isteyip istemediğini beyan etmesi için ambulansla İzmir Adliyesi'ne getirildi. Güler A'yı taşıyan sedye asansöre sığmayınca, 4. katta bulunan 6. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşma salonuna götürülemedi.
 
Sanığın avukatı Alper Bağıran'ın durumu bildirmesi üzerine Hakim Niyazi Erdoğan, zemin katta bulunan 1. Çocuk Mahkemesi salonunda resen celse açılmasına karar verdi.
 
Hakim Erdoğan, ceza alması halinde hükmün açıklanmasını geri bırakılmasını isteyip istemediğini sorması üzerine, sanık Güler A. istediğini belirtti. Hakim Erdoğan, "Sanığın sağlık sebebiyle ifade vermekte oldukça zorlandığı görüldü" ifadelerini de tutanağa geçirdi.
 
Öte yandan, duruşmanın aslında 16 Temmuz günü görülecek olmasına rağmen avukat Alper Bağıran'ın, müvekkilinin kemoterapi için Menemen'de bulunan evinden İzmir'de tedavi gördüğü hastaneye ambulansla getirilecek olması nedeniyle talepte bulunması üzerine hakim Erdoğan "yargılamanın sürüncemede kalmaması için resen celse açılmasına" karar vererek duruşma tarihini öne almıştı.
 
Güler A, adliyeye getirilmesine ve duruşma öncesinde 45 dakika koridorda bekletilmesine tepki göstererek, "10 yıldır kanser hastasıyım, yatalağım. Durumumu mahkemeye bildirmemize rağmen bir 'evet' kelimesi için ambulansla buralara getiriliyorum ve bu kadar süre bekletiliyorum. Hastalığım beynimde olduğu için sinirlenmemem, üzülmemem gerekiyor. Ama ne mümkün" dedi



AA