AK Parti Grup Başkanvekili  Nurettin Canikli,  Ergenekon Davalarına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti Başkanı Köksal Şengün'ün Bolu hakimliğine atanmasıyla ilgili soruya, "Yargının kararıdır, o şekilde bakmak gerekir'' dedi.

Canikli, BDP yöneticileriyle yaptıkları görüşmenin ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da yanıtladı. Canikli   Ergenekon hakimi Köksal Şengün'ün Bolu hakimliğine atanmasıyla ilgili soruya, ''Yargı bünyesinde verilmiş bir karadır. Yargıçlarla ilgili tayin, terfi, atama konusunda tek yetkili, özerk, bağımsız kurul olan  HSYK'nın tasarrufudur.  Orada bir değerlendirme yapmak mümkün değil. Yargının kararıdır, o şekilde bakmak gerekir'' karşılığını verdi.

CHP'li Kart'tan Şengün yorumu
 

CHP'nin atamayla ilgili "hükümetin intikamı" eleştirilerinin hatırlatılması üzerine Canikli, '' HSYK kararlarını kendi kuralları içinde verir, siyasi partilerin, kişilerin bütün taleplerini yerin getirileceği gibi bir sonuç beklemek mümkün değil. Kendi açılarından, kendi kriterleri ve kuralları çerçevesine verilmiş bir karardır. Değerlendirmelerini bilemiyoruz ama  HSYK'nın takdiridir.  CHP'nin her istediğini kurumlar yerine getirmek mükellefiyetinde değiller. Kendi açılarından değerlendirirler ve kendi kurallarını uygularlar. Verilen kararı da bu çerçevede değerlendirmek gerekir'' diye konuştu. (A.A)