MİLLİ Eğitim Bakanı Nabi Avcı, bugün Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na (YGS) girecek 2 milyon 178 bin 563 adaya başarılar diledi. Taceddin Dergâhı’nda düzenlenen, “İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı”na katılan Avcı sınavla ilgili özetle şunları söyledi:

TELAŞ ETMEYİN

“Sınav süresince yurttaşlarımızın, özellikle sürücülerimizin, adayların dikkatlerini dağıtacak gürültüden uzak durmalarını, mümkün olduğu kadar sessiz sakin bir sınav yapabilmemiz için yardımcı olmalarını özellikle rica ediyorum. Velilerimizden de çocuklarımızın sınavı için çok fazla telaş etmemelerini, kendi telaşlarını çocuklarımıza sirayet ettirmemelerini, bunun da hayatın dönemeçlerinden biri olduğunu, her zaman telafisinin de mümkün olduğunu, dolayısıyla bu sınavı olabildiğince sakin bir şekilde tamamlamamız için yardımcı olmalarını rica ediyorum.” 

SONUÇLAR 25 MART'TA
ÜNİVERSİTEYE giriş sınavlarının ilk adımı olan ve 2 milyon 178 bin 563 adayın başvurduğu Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) bugün yapılıyor. Sınav saat 10.00’da başlayacak ve 160 dakika sürecek. YGS sonuçları, 25 Mart’ta ÖSYM’nin internet sitesinden öğrenilebilecek. Üniversiteye girişte ikinci adım olan LYS’lere başvurular ise 1-14 Nisan tarihleri arasında yapılacak. LYS’ler 18, 19 ve 25, 26 Haziran tarihlerinde oturumda gerçekleştirilecek.