Galatasaray Lisesi önünde bir araya gelen Darbelere Karşı 70 Milyon Adım Koalisyonu üyeleri "Ey Anayasa Mahkemesi siyasetten elini çek" pankartı arkasında açıklama yaptı. Açıklamada, paketin 12 Eylül 2010'da halkoyuna sunulması istendi. Paketin, darbeyle yapılmış bir anayasada, demokratik yollarla delik açtığını ve darbe anayasası olmaktan biraz olsun uzaklaştırdığı belirtildi. Koalisyon adına hazırlanan açıklamayı okuyan Yaman Yılmaz, "Bu anayasa değişikliği paketi şeklen ya da başka hiçbir yönden incelenmeden 12 Eylül 2010'da halkın oyuna sunulmalıdır. Anayasa Mahkemesi siyasetten tamamen elini çekmelidir." dedi.

Sanatçı Zeynep Tanbay'ın da aralarında bulunduğu ve "Bize şekil yapma!" yazılı dövizlerin taşındığı protestoda açıklama yapan Yıldız, "Anayasa Mahkemesi, bu değişimin ve yargının darbecilerle flörtünün sona ermesinin önündeki engel olma rolünden vazgeçmeli, halkın oyundan korkmamalıdır." ifadelerini kullandı. Yıldız, yargının, bu ülkenin demokratikleşmesinin önündeki en önemli engellerden birisi haline geldiğini kaydetti.

Açıklama sırasında yoldan geçen bir kadın, grubun yanına yaklaşarak parmağıyla kafa kesme işareti yaptı. "Demokrasi için hepimiz gideceğiz belki." ifadesini kullandı. Eylemcilerle, kendisinin sanatçı olduğunu iddia eden protestocu kadın arasında bir süre tartışma yaşandı.





 


Zaman