ANKARA - CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, Mecliste düzenlediği basın toplantısında Şırnak’taki askeri operasyonda köylülerin öldürüldüğü iddialarına ilişkin soru üzerine, ''Resmi açıklamanın detaylarını bilmiyorum. Ancak sivillerin böyle bir terörle mücadele ortamında zarar görmesi, son derece rahatsız edici. Bununla ilgili öncelikle resmi açıklamayı görmek istiyorum'' dedi.

‘İSTİHBARATI SORGULAMAK GEREKİYOR’
CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün ise, "terör örgütüne yönelik operasyon sırasında köylülerin öldürüldüğü" iddiasına ilişkin, "Sınır ötesi harekâtların ülkeye ne kadar yararlı olduğu konuşulmalı" dedi.

Aygün, TBMM’de CHP Adıyaman Milletvekili Salih Fırat ile basın toplantısı düzenlendi. "Türkiye’nin son aylarda resmen cinnet dönemine girdiğini" iddia eden Aygün, "Gazeteciler, avukatlar artık 30’ar, 40’ar tutuklanmaya başlandı. Tutuklanan gazeteci sayısı 99’u buldu" dedi.
Aygün, "Bu nasıl bir istihbarat ki orada mazot kaçakçılığıyla geçindiği yıllardır bilinen köylüler, bir anda PKK’lı oluyor ve bombardımanla öldürülüyor? Bu istihbaratı sorgulamak gerekiyor. Tezkerenin de sorgulanması gerekiyor. Sınır ötesi harekâtların ülkeye ne kadar yararlı olduğu konuşulmalı" ifadelerini kullandı.

"Terör örgütüne yönelik operasyon sırasında köylülerin öldürüldüğü" iddiasına ilişkin Genelkurmay Başkanlığının açıklamasını da eleştiren Aygün, "Genelkurmay’ın açıklamasını biraz ’kurunun yanında yaş da yanıyor’ gibi algıladım. Çok üzüldüm" dedi.

CHP’li Fırat da İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in, "PKK’lı" diyerek herkesi hedef gösterdiğini ileri sürdü. Fırat, "Burada istihbarat net olarak değerlendirilip, objektif sonuca gidilememiş. Orada askerin karşısında silahlı bir güç yok. Belli ki ’orada canlı ne varsa öldürülsün’ diye yapılmış. İnsanların imha edilmesi amaçlanmış" iddiasında bulundu.



AA