Adana Cumhuriyet Savcısı İlhan Cihaner, HSYK ve referandum sonucunun YARSAV açısından yenilgi olmadığını söyledi. Cihaner, kendisinin cezaevinde olduğu dönemde YARSAV'ın bazı yönetim kurulu üyeleri ile taşradan ziyarete gelmek isteyenlere Adalet Bakanlığı'nın izin vermediğini savundu.

YARSAV'ın Olağanüstü Genel Kurul toplantısı, Türkiye Noterler Birliği'nde yapılıyor.

Adana Cumhuriyet Savcısı İlhan Cihaner basına kapalı bölümde yaptığı konuşmada, bir mücadelede, kavgada, savaşta yaralanarak çıkanların yaralarının elbirliğiyle sarılması gerektiğini kaydetti. YARSAV'ın performansının kırmadan, dökmeden, insanlar incitilmeden devam etmesi gerektiğini anlatan Cihaner, HSYK ve referandum sonuçlarını YARSAV açısından büyük bir yenilgi olarak görmediğine de vurgu yaptı. Cihaner, kimsenin kimseye haksızlık yapılmaması gerektiğini savundu.

YARSAV'ın listesinin dayatma olduğunun söylendiğini belirten Cihaner, "inanılmaz medya desteğinin gösterildiğini, yargının içerisine siyasi ve etnik bir takım ayrımcılık söylemleri sokulduğunu" savundu. Cihaner, YARSAV'ın terör örgütleriyle aynı çatı alıtında değerlendirilmeye çalıştığını ve bu şekilde hedef gösterildiğini de savundu. HSYK ve referandum sürecinde çalışanları "kahraman" olarak nitelendiren Cihaner, yüksek yargı ile kürsü hakimleri arasında bir uzlaşma olmadığına dair bir kaygı yaymaya böylece, tuzak kurulmaya çalışıldığını öne sürdü. Seçilecek yönetim kim olursa olsun daha fazla katkı verilmesi gerektiğini dile getiren Cihaner, kendisinin cezaevinde olduğu dönemde YARSAV'ın bazı yönetim kurulu üyeleri ile taşradan ziyarete gelmek isteyenlere Adalet Bakanlığı'nın izin vermediğini savundu.

Öte yandan, YARSAV'ın Genel Kurulu'nda 13 kişilik yönetim kurulu ile 5 kişilik denetim kurulu üyelerinin seçimi için oy kullanma işlemine geçildi.




(ANKA)