Selahattin GÜNDAY 


İSTANBUL - Şu an İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekili olan, zamanın Ergekekon savcısı Zekeriya Öz tarafından 01 Haziran 2010 tarihinde yapılan operasyonda Eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay ile bazı avukatlar gözaltına alındı. İşte bu operasyondan o zamanki İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin’in bilgisinin olmadığı ek delil klasörlerindeki yazışmalarda yer aldı. 
Ek klasörlerde yer alan bilgilere göre, operasyonun ardından Aykut Cengiz Engin, operasyon zamanında İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Turan Çolakkadı’ya ‘gizli’ ibareli yazı gönderdi.

 
‘Sayın Turan Çolakkadı’ başlıklı yazıda operasyona ilişkin bilgi isteniyor. Aykut Cengiz Engin, tarafından gönderilen yazıda, “Ergenekon adı verilen soruşturma kapsamında C. Başsavcılığımıza hiçbir bilgi verilmeden ve çalışma talimatlarına aykırı olarak, 01.06.2010 tarihinde bir operasyonla başlatılan soruşturma ile ilgili olarak basın yayın organlarında soruşturmaya ilişkin bilgi ve belgelerin yer aldığı görülmüştür. Basın yayın organlarında yer alan haberlerde bazı hakimlerin ve HSYK üyesinin de telefon görüşme tapelerinin bulunduğu görülmüştür. Adı geçen Hakimler ve HSYK üyesi hakkında, telefon dinleme ve takip kararları bulunup bulunmadığı, bu soruşturma ile ilgili kararların alınması için yapılan Cumhuriyet Savcısı talep yazılarının suretleri, bu yazılara istinaden verilen mahkeme kararlarının suretleri, bu soruşturmanın telefon dinleme ve teknik takiplerin hangi sebeplerle başlatıldığı ve başlatılmasına esas teşkil eden bilgi ve belgeler neler ise bunların da suretlerinin gönderilmesi rica olunur" denildi. 
Ayrıca Engin, soruşturmaya ilişkin bilgi ve belgeleri basına sızdıran görevlilerin de tespit edilerek, hakkında yasal işlem yapılmasını istemiş. Başsavcılığın bu yazısı üzerine istenilen belgeler İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği tarafından, başsavcılığa gönderiliyor. (dha)