Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, polisin, yurt içinde nizamı, kanunları ve kuralları korumakla mesul olduğunu dile getirerek, "Polis teşkilatımızın yaptığı başarılı çalışmalarla faili meçhul cinayet söz konusu olmuyor. Hiç kimse suçu işleyince artık yanına kalmıyor." dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türk Polis Teşkilatı'nın 166. kuruluş yıl dönümü kutlamaları nedeniyle Kayseri Emniyet Müdürlüğü'nün düzenlediği kokteyle katıldı. Cumhurbaşkanı Gül, salona girdikten sonra şehit polis yakınlarının masalarını ziyaret ederek, bir süre sohbet etti, hatıra fotoğrafı çektirdi. Gül, özellikle çocuklarla sohbet ederek, yüzlerini öptü.

Teşkilatın kuruluş yıl dönümü nedeniyle hazırlanan pastanın kesimi öncesinde konuşan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Polis teşkilatımızın 166. yıl dönümü. Demek ki bizim Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu henüz 100'üncü yılını doldurmadı. Demek ki bizim öyle kurumlarımız vardır ki yüzyıllardır var ve tarihi eskidir. Polis teşkilatımızın ve Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Kara Kuvvetlerimizin, tarihin derinliklerine giden bir kuruluş tarihi var. Polis teşkilatımızın da 166'ncı yılını kutluyoruz." dedi.

Emniyet teşkilatının, ülke içerisinde nizamı, kanunları ve kuralları korumakla mesul olduğunu vurgulayan Gül, Silahlı kuvvetlerin yurt dışı, düşmana karşı ne kadar büyük sorumluluk üstleniyorsa polis teşkilatının da ülke içerisinde de aynı derecede sorumluluk üstlendiğini ifade etti. Bu uğurda çok mesafeler katedildiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, şöyle devam etti: "Polis teşkilatı, dünyanın ibretle ve takdirle takip ettiği bir teşkilat oldu. En zor cinayetleri ve suçluları bulan, adalete teslim eden kuruluş oldu. Hiç kimse suçu işleyince artık yanına kalmıyor. Faili meçhul bir cinayet söz konusu olmuyor. Bir yıl, iki yıl da geçse suçlular bulunup adalete teslim ediliyor. Bunun en son örneği ise Kayseri'de hepimizi derinden üzen çocukların cinayetinde gördük. Ümitlerin kesildiği anda polis teşkilatımız, büyük maharetle üzerine düşeni yaptı ve suçluyu yakaladı.

Terörle mücadelede de silahlı kuvvetlerimiz amansız bir mücadele içinde. Bu uğurda yeri geldi, hiç kimse gözünü kırpmadı şehit düştü. Yeri geldi gazi oldu. Bu vesile ile bütün şehitlerimizi şükranla, minnetle, rahmetle anıyoruz. Değerli aileleri, onlar hepimize emanettir. Onlar hepimizin baş tacıdır. Gazilerimizi şükranla anıyoruz. Kahramanlardır. Kahraman gibi de aramızda hep yaşayacaklar. Sizler görevde olduğunuz süreç içerisinde vatandaşımız da gece gündüz rahat içinde olacaktır."

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, polis teşkilatının 166'ncı yıl dönümü nedeniyle hazırlanan pastayı, şehit polis çocuklarıyla birlikte kesti.



CİHAN