Ali Hasdemir, dernek binasında düzenlenen basın toplantısında CHP milletvekili Emine Ülker Tarhan'ı eleştirdi. Hasdemir, Tarhan'ın, "YARSAV'ın militanı olacak adam lazım bize." şeklindeki sözlerini sahiplenerek, "Sözlerimin sonuna kadar arkasındayım." dediğini hatırlattı.
 
"Yüksek yargıçlık yapmış, YARSAV'a başkanlık etmiş bir şahsın yargıya ve yargı mensuplarına yönelik hastalıklı bakış açısı, yargıda zihniyet değişimi için gerekli reformların yapılmasının ne kadar zaruri olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur." diyen Hasdemir, Tarhan'ın, YARSAV başkanlığı esnasında kritik davalara karşı sergilediği antidemokratik tavırlara alışkın olduklarını söyledi.
 
Hasdemir şöyle devam etti: "Ancak, Sayın Tarhan'a hâlihazırda yargı mensubu olmadığını, bir siyasetçi olduğunu ve bu sebeple yargı kurumunu siyasi çekişme alanına çekecek, dolayısıyla yargı bağımsızlığına ve tarafsızlığına etki edecek ve toplumda adalet duygusunu zedeleyecek açıklamalarda bulunmaktan çekinmesini şiddetle tavsiye ediyoruz."
 
Yargı kurumunun ideolojik militanlara ihtiyacı bulunmadığının altını çizen Hasdemir, "Yargı, adaletin tesis edildiği kurumdur. Adalet, militanlarca değil; ancak ve ancak bağımsız, tarafsız, objektif ve hakkaniyeti esas alan yargı mensuplarınca tesis edilebilir. Bu sebeple, yargı konusunda daha hassas olmak, yargıyı kısır siyasi ve ideolojik tartışmaların dışında tutmaya özen göstermek hepimizin görevidir. Bu hassasiyeti gözetmeyerek, karanlık mahfillerde 'militan yargıç' arayışını dile getirmek suretiyle yargı kurumunun saygınlığını zedeleyen ve bu garabeti normal bir durummuş gibi kabullenmemizi bekleyen Sayın Emine Ülker Tarhan'ın yargı camiasından ve kamuoyundan özür dilemesi gerektiği kanaatindeyiz." ifadelerini kullandı.
 
(CİHAN)