ANKARA - Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Ankara Sincan Cezaevi’nde bir infaz koruma memurunun bacağı alçıda bir kadın mahkuma tecavüz ettiği iddialarına açıklık getirirken eylemin "tecavüz" değil "cinsel taciz" niteliğinde olduğunu bildirdi. Ergin ilgili kadın hükümlünün şikayeti üzerine başlatılan idari ve adli soruşturmanın halen devam ettiğini kaydetti.
 
Adalet Bakanı Sadullah Ergin, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu’nun soru önergesine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığıyla yapılan yazışmaya verilen yanıtla karşılık verdi.
 
Tanrıkulu soru önergesinde Ankara Sincan Cezaevi’nde bir infaz korumu memurunun 22 yaşındaki bir kadın mahkuma tecavüz ettiği iddialarını hatırlatarak, “Bacağı alçıda olan bir kadın mahkumun, cezaevi hastanesinde tecavüze uğradığı iddiaları doğru mudur?” diye sordu.
Adalet Bakanı, soru önergesine konu olayla ilgili kadın hükümlünün şikayeti üzerine başlatılan idari ve adli soruşturmanın halen devam ettiğini, iddianın cinsel saldırı olmayıp, cinsel taciz nitelinde olduğunu kaydetti.
 
Adalet Bakanı, Ankara Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanlığının 28 Haziran 2012 tarihli kararıyla, olaya konu personelin tedbiren görevinden uzaklaştırılmasına karar verildiği için görevinin başında olmadığını ifade etti.



Anka