Bingöl’de, 16 yaşındaki E.A. adlı kıza cinsel taciz ve tecavüzde bulunmakla suçlanan ve tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan 4 uzman çavuşun yeniden tutuklanması ve gizlilik kararının kaldırılması talepleri mahkemece reddedildi.

Bingöl’de E.A.’ya cinsel istismar ve tecavüzde bulundukları iddiasıyla aralarında uzman çavuşların da bulunduğu 8 kişi ile ilgili gizli yürütülen soruşturma devam ederken, E.A.’nın avukatı Canan Çakabey, geçen perşembe günü, tutuklama ve gizliliğin kaldırılması taleplerinde bulunmuştu. Çakabey, “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in de aynı şekilde bu şüphelilerin tekrardan tutuklanmasısına ilişkin bir talepleri söz konusu olmuştur. Savcılık makamı şu an hem bizden, hem bakanlığın tutuklamaya ilişkin talebini değerlendirme aşamasında. Hem tutuklamaya ilişkin hem de dosyadaki gizlilik kararının kaldırılmasına ilişkin biz başvuru yaptık. Ama daha savcılıktan bize olumlu ya da olumsuz herhangi bir netice verilmedi” demişti. Dün bir açıklama yapan E.A.’nın avukatı Canan Çakabey, tutuklama talebinin delil durumunun değişmediği, soruşturma dosyasındaki gizliliğin kaldırılması talebinin ise delil durumu ile suçun vasıf ve mahiyeti gerekçe gösterilerek reddedildiğini söyledi.

Solhan ilçesinde 16 yaşındaki E.A., geçen ay Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunarak, 2 yıl önce uzman çavuş Y.A. tarafından kaçırılarak cinsel istismara uğradığını, daha sonraki tarihlerde defalarca uzman çavuş Y.A. ve arkadaşları İ.Y., M.T., M.K. ve soyadını bilmediği H. adlı diğer uzman çavuşların cinsel istismar ve tecavüzüne uğradığını belirterek, söz konusu kişilerden şikâyetçi olmuştu.

Açılan soruşturma kapsamında tutuklanan uzman çavuşlar bir üst mahkemeye yapılan itiraz sonucu tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Bu karar Bingöl’de tepkilere yol açtı.