Tümgeneral Gürbüz Kaya, Tekeli Hudut Tabur Komutanlığı'nda saldırı ile ilgili Başbakan Erdoğan ve beraberindeki heyete bölge haritası üzerinde brifing verdi.

Saldırı gecesi 23.30 sularında ilk görüntülerin alındığını, bu saatten itibaren görüntü alınan bölgelere topçu atışı ve diğer ağır silahlarla ateş edildiğini belirten Tümgeneral Kaya, ilk alınan görüntülerde ateşe karşılık verilmediği için bu görüntülerin çoban, köylü ya da kaçakçı olabileceğinin düşünüldüğünü kaydetti.

Öte yandan Türkiye-Irak sınırında 24 saat uçuş yapan Heronların 150 kişilik terörist grubun Türkiye'ye sızdığını tespit ettiği öne sürüldü. Batman'daki Askeri Üs'te kurulu Komuta Kontrol Merkezi tarafından kumanda edilen Heronların 13-14 Haziran tarihlerindeki uçuşları sırasında Irak sınırından sızmaya çalışan 150 kişilik bir terörist grubunu tespit ettiği belirtildi.

150 kişilik terörist gruba ilişkin bilginin üçlü mekanizma kapsamında ABD'lilerle de paylaşıldığı kaydedildi. ABD'lilerin ise 150 kişilik grup hakkında, "Bunlar terörist değil, kaçakçılar" değerlendirmesi yaptığı ortaya çıktı.



Yeni Şafak