Erdoğan, Nükleer Güvenlik Zirvesi'nin düzenleneceği Güney Kore'ye hareketinden önce Atatürk Havaalanı'nda bir basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda gazetecilerinin sorularını yanıtlayan Erdoğan, terörle mücadele, MİT'çilere soruşturma izni, kademeli eğitim sistemi konuları başta olmak üzre önemli açıklamalarda bulundu.

Siyasi irade olarak terör örgütüyle kesinlikle bir görüşme yapmayacaklarını söyleyen Erdoğan, 'Terörle mücadele, siyasetle müzakere' sözünü yineledi.

Erdoğan, şunları söyledi:

"Benim daha önceden yapmış olduğum bir açıklama var. Bu açıklama hükümetimizin ana ilkesidir: Terör örgütüyle sonuna kadar mücadele, siyasi uzantısıyla müzakere. Biz buna her zaman hazır olduğumuzu söyledik. Tabii ki terör örgütüyle bizler siyasi irade olarak bir masada asla bir görüşme yapmayız. Fakat parlamento çatısı altında olan uzantılarıyla arkadaşlarımızın görüşmeleri oldu, dürüst davrandıkları sürece bundan sonra da olacak. Ama onlar da dürüst davranmazlarsa onlarla da görüşecek değiliz. Tabii bizim derdimiz çözümdür. Kendi iradeleri yoksa kendi iradelerini kullanmıyorlarsa İmralı ve Kandil'in ağzıyla konuşuyorlarsa onlarla da müzakereleri keseceğiz."

SINIRÖTESİ OPERASYON
Erdoğan bir gazetecinin Bahçeli'nin 'sınırötesi operasyon' açıklamasıyla ilgili sorusuna şu yanıtı verdi: ''Kuzey Irak'a gerektiği zaman operasyon yaptık. Sürekli değerlendirme yapıyoruz. Gerekirse operasyon yaparız.''

'MİT'LE İLGİLİ YAZI GELMEDİ'
Toplantıda Erdoğan'a MİT'çiler için soruşturma izni konusu da soruldu. Yeni çıkarılan yasa çerçevesinde kendisine gelen herhangi bir yazı olmadığını söyleyen Erdoğan,“Bu konuyla ilgili olarak çıkan yasa belli. Bu yasa çerçevesi içerisinde de şu anda bana gelen herhangi bir yazı yok. Bir yazı geldiği zaman, tabii bu konuda Başbakan'ın iznine tabi olduğu açık, ortada. Dolayısıyla bana gelen yazıyı göreceğim. Yazıyı gördükten sonra da tabii takınacağım tavır ortadadır, bellidir. Bundan sonra nasıl bir süreç oluşuyor, o ayrı bir mesele” şeklinde konuştu.

'MİLLİ İRADEYE SAYGILARI YOK'
Erdoğan, kademeli eğitim sistemiyle ilgili CHP'nin 'referandum' önerisiyle ilgili de şunları söyleydi:

"Son 9 yıldır atılan adımlar ortadadır. Yapılan spekülasyonların hepsi yalan, kesintisiz eğiimde bu ülkede çok ciddi bir operasyon yaptılar. Bu ülkenin kız evlatları okuldan mahsur kaldı. Bunların entellektüellere saygıları yok. Eğer olsaydı seloteyp bandı alıp komisyon başkanına fırlatmazlardı. Eğer milli iredeye saygın varsa gelirsin orda konuşmanı yaparsın ama ben bunu çıkartmayacağım dersen senin milli iradeye saygın yoktur. Demokrasi biraz saygıdır. Bu oyuna gelmeyeceğiz. Hangi dilden anlarlarsa o dille mücadele etmeyi biliriz. Kendileri Meclis Başkanına itirazlarını yapmışlardır. Ülkemiz için hayırlı olsun diyorum ve hayırlı olacağına da inanıyorum."





NTV