Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı telekulağa takıldıkları iddia edilen 2 Yargıtay üyesi hakkında yaptığı soruşturma kapsamında Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’na (TİB), “Dinleme yasal mı?” diye sordu. Bu isteme ilk olarak, “Gizli, bilgi veremeyiz” yanıtını veren TİB, Başsavcılığın ikinci kez ilettiği soruya bu kez, “Bahse konu kişiler hakkında teknik takip kararı yok” yanıtını gönderdi.

İnternette yayınlandı

Bazı internet sitelerinde “Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner’i cezaevinden kurtarma görüşmeleri” başlığıyla yayımlanan ve bu görüşmedeki taraflar olduğu iddia edilen Yargıtay 11’inci Ceza Dairesi Üyesi Hamdi Yaver Aktan ve Yargıtay 10’uncu Hukuk Dairesi Üyesi Fatih Arkan’ın şikâyeti üzerine Ankara Cumhuriyet Basın Savcılığı soruşturma başlattı. Başsavcılık, soruşturma kapsamında Aktan ve Arkan’ın isimlerini belirtmeden sadece telefon numaralarını yazarak, bu numaralara ait bir teknik takip kararı olup olmadığını TİB’e sordu

İkinci yazıya yanıt
TİB, savcılığa gönderdiği ilk yazısında bilgilerin gizlilik içerdiğini belirterek, yanıt vermedi. Savcılık bunun üzerine TİB’e ikinci kez yazı yazarak gerekçelerini bildirdikten sonra, ilgili telefon numaralarıyla ilgili bir dinleme kararı olup olmadığının bildirilmesini istedi. Savcılığın ikinci yazısı üzerine TİB, telefon numaralarına ilişkin verilmiş bir teknik takip kararı olmadığını savcılığa iletti. Savcılık, teknik takip kararı olmamasına karşın Aktan ve Arkan’ın yaptığı iddia edilen konuşmaların kaynağını araştırıyor.



Hürriyet