İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ''Florya'da hastane yapılmak üzere SSK'ya bağışlanan bir arsanın daha sonra TOKİ tarafından imarı yapıldıktan sonra Topbaş'ın damadına ait şirkete ihale ile satıldığı'' iddialarına ilişkin olarak, ''Söz konusu arsa, 1994 yılında Mehmet Moğultay'ın bakan olduğu dönemde satın alınmış. Sayın Kılıçdaroğlu'nun SSK Genel Müdürü olduğu dönemde satılmak üzere Emlakbank'a devredilmiş. Arsa daha sonra TOKİ'ye geçmiş'' dedi.

Basın mensuplarının Florya'daki arsayla ilgili sorularını yanıtlayan Topbaş, CHP'nin detay araştırmadan suç duyurusundan bahsettiğini belirterek, ''Konuyla ilgili detaylı bilgiyi sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na sorsalardı alırlardı'' diye konuştu.

Söz konusu arazinin Cennet Mahallesi'nde eski oto pazarı olarak bilinen bir arsa olduğunu belirten Topbaş, şunları kaydetti:

''Bu arsa, hastane yapılmak üzere bağışlanmadı. Pars ailesi, bir bedel karşılığında hastane alanı olarak sattı. 1994 yılında sayın Mehmet Moğultay'ın bakan olduğu dönemde satın alınmış. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun da SSK Genel Müdürü olduğu dönemde bu arazi satılmak üzere Emlakbank'a devredilmiş. Neler oluyor? Bakın neler yapıyorlar. Hani bir söz var 'Yavuz hırsız ev sahibi bastırır' diye. Bunlar kendi yaptıkları suçu bize yaftalamak istiyorlar. Daha sonra bu arsa TOKİ'ye geçmiş. TOKİ, bir imar yapmış ve ihale ile satmış. İhaleye girenler 'burada kazanamayız' diye kendi teminatlarını yakmışlar. TOKİ'nin yaptığı imardaki '2 kat bodrum emsal dışı'na biz şifahi olarak itiraz etmişiz. Tekrar imar haklarını düşürerek 'sadece bir kat emsal dışı olabilir' diye kabulü verilmiş. İhale açık ihale, herkesin girebildiği bir ihale ama bu arazinin yol haritası böyle maalesef. Sayın Kılıçdaroğlu detaylarını anlatsın. Genel Müdür olduğu dönemde Yönetim Kurulu kararları var. Satılmak üzere Emlak Bankası'na devretmiş bu arsayı.''


"DETAYLARI KILIÇDAROĞLU'DAN ÖĞRENİN"
Topbaş, bu konuyla ilgili soruşturma açılmasını isteyenlerin konunun detaylarını Kılıçdaroğlu'ndan öğrenmelerini isteyerek, ''Eğer gerçekten bu işin arkasına düşeceklerse, bu işte bir yanlış varsa, sayın Kılıçdaroğlu'nun üzerine gitmelilerdir. 'Sen bunu nasıl yaptın? Hastane arazisini nasıl satmak üzere devrettin?' diye. Sorunun esas yöneltileceği adres sayın Kılıçdaroğlu. Niye bize, niye bu yönetime bu fatura çıkıyor? Niye bu iktidara bu fatura çıkıyor? Bundan siyaset yapmak istiyorlar. Bizde öyle şeyler bulamazsınız'' diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun ''Benim babam dahi yanlış yapsa yakasına yapışırım'' dediğine işaret eden Topbaş, ''Geriye doğru git, geçmişleri araştır, CHP'nin tarihine bak. CHP'nin mevcut ve geçmişinde neler var çıkart, senin dürüstlüğüne, Gandi taklidine millet inansın'' dedi.




AA