(ANKA) - Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Kamu-Sen) "memurları ve memurların temsilcisi sendikaları yok sayarak hazırlanan" tasarının Meclis Plan ve Bütçe Alt Komisyonunda görüşülmesi sırasında AKP milletvekillerinin verdiği önergelerle tek taraflı olarak bazı önemli düzenlemelerin tasarı metninden çıkarıldığını savundu. Sendika, "Yani AKP, kendi yaptığı tasarıyı yine günübirlik değişen kararları çerçevesinde yeniden düzenliyor ve kimseye hesap verme ve izahat yapma ihtiyacı hissetmiyor" dedi.

Kamu-Sen Genel Merkezi'nden yazılı bir açıklama yapılarak Meclis'te görüşmeleri devam eden torba yasa eleştirildi. Konfederasyon torba yasayı, "çorba yasa" olarak ifade ederek, "Son olarak, 2008 yılı toplu görüşmelerinde varılan mutabakat çerçevesinde KİT'lerde I sayılı cetvele tabi yöneticilerin ek ödemelerini yüzde 100'den yüzde 200'e çıkaran madde ile itfaiye personelinin genel idare hizmetleri sınıfına geçirilmesini öngören maddeler, anlaşılmaz bir tavırla tasarı metninden çıkarılmıştır. Böyle bir uygulamanın mantıklı hiçbir izahı bulunmamaktadır" dedi.

-AKP, MEMURLARIN GÖZÜNÜ BOYADIKTAN SONRA YASALARI GERİ ÇEKTİ-

AKP'nin taslağa koyduğu maddelerle memurların gözünü boyadığını ancak alt komisyon çalışmalarında bu uygulamaların dahi memurlara çok görülerek, tasarı metninden çıkarıldığını savunan Sendika, "Taslağın Meclis gündemine getirilmesi aşamasında Devlet Bakanı Hayati Yazıcı'nın memurlarımızın haklarını ilerleteceğini iddia ederek kamuoyuyla paylaştığı metinden, memurlarımıza yeni haklar getiren maddelerin çıkarılması Bakanın da çelişki içerisinde kalması sonucunu doğurmaktadır. Yani AKP, yaptığı taslağı bazı olumlu süslemelerle makyajlamış, kamu çalışanlarının aleyhine olacak maddeleri kamufle etmiş, ancak konu meclis gündemine gelince yine bildiğini okumuştur" dedi.

Türkiye Kamu-Sen'in, tasarı ile ilgili itirazları giderecek ve toplu görüşmelerde karar altına alınan konuları hayata geçirecek 70 dolayında teklif metni hazırladığını ve yetkili mercilere bu teklifleri ilettiğini ifade eden Sendika açıklamasında, "Tekliflerimizle birlikte tasarıdan çıkartılan bu maddeler, üst komisyonda mutlaka metne yeniden eklenmelidir. Aksi taktirde memurlarımız bu hukuk tanımazlığı unutmayacaktır. Bu durumda siyasi iradenin memurlarımız nezdindeki güvenilirliği daha fazla yara alacak ve kamu çalışanları, kendilerine yapılan hukuksuz uygulamaları asla affetmeyecektir" dedi.