Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Rauf Denktaş'ın ortaya koyduğu ideallerin yaşatılmasının takipçisi olacağını bildirdi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş'ın vefatı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Kurucu Cumhurbaşkanı Merhum Rauf Raif Denktaş'ı kaybetmenin derin üzüntüsü içinde olduklarını bildiren Orgeneral Özel mesajına şöyle devam etti:
"Ömrünü Kıbrıs Türk'ünün onurlu mücadelesine adamış ve bu uğurda birçok güçlüğe göğüs gererek KKTC'nin kuruluşunu gerçekleştirmiş, daima Anavatan olarak dilinden düşürmediği Türkiye'ye samimi ve gönülden bağlılığı ile bugünün ve geleceğin nesillerine ışık tutmuş, örnek olmuş, gerçek bir Türk milliyetçisini kaybettik.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki Mehmetçikleri bir baba şefkati ile bağrına basmış, onları kucaklamış, onlarla gönül bağı kurmuş örnek bir lideri kaybettik.
Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları, merhum Denktaş'ın kişiliğini ve hizmetini unutmayacak, onu daima gönüllerinde yaşatacak ve ortaya koyduğu ideallerin yaşatılmasının takipçisi olacaktır.
Bu düşüncelerle, Merhuma yüce Allah'tan rahmet, kederli aile fertlerine, Kıbrıslı soydaşlarımıza ve aziz milletimize sabırlar ve başsağlığı diliyoruz." (ANKA)
(ORH/HF)