Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, ''görev uçuşu için saat 10.30'da Malatya-Erhaç meydanından kalkış yapan bir uçağımızla saat 11.58'de Hatay'ın güneybatısında, deniz üzerinde radar ve telsiz teması kesildi'' ifadeleri kullanıldı.


Yaklaşık 3 saattir radar ve telsiz teması kurulamayan uçağa ulaşmak için arama ve kurtarma çalışması başlatıldığı kaydedildi.


Malatya Valiliği'nden açıklama

Malatya Valisi Ulvi Saran ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ''Uçağın akıbeti hakkında şu anda bize gelen bir bilgi yok'' dedi.


Vali Saran, bir görev için saat 10.30'da Erhaç Havalimanı'ndan kalkan F-4 jet uçağının saat 12.00 sıralarında radarda kaybolduğunu belirterek, ''İzlenemez duruma geldi. Uçakta 2 pilot bulunuyordu. Uçağın akıbeti hakkında şu anda bize gelen bir bilgi yok. Gelişmeleri takip ediyoruz'' diye konuştu.


Suriye karasularının 8 mil açığına düştüğü iddiası

Öte yandan, irtibat kesilen savaş uçağının, Suriye karasularının 8 mil açığında uluslararası sulara düştüğü iddia edildi. Hatay’ın Samandağ İlçesi’nin güney batısında Akdeniz’e düştüğü öne sürülen uçağı arama çalışmaları başlatıldı.



Mersin ve İskenderun’dan da 2 firkateyn ve 1 Sahil Güvenlik botu bölgeye hareket etti.


Pilotlar sağ olarak bulundu

Arama kurtarma çalışmaları neticesinde F-4E Phantom tipi uçakla Akdeniz'e düşen pilotlar sağ olarak kurtarıldı. Pilotların 2002 ve 2009 yıllarında Hava Harp okulundan mezun oldukları ve sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.






AA