ANKARA- Deniz Feneri davası için Almanya’ya gidecek olan Türk savcıların programı belli oldu. Savcılar 3 Ocak günü Frankfurt’a gidecek ve 15 gün süreyle, 700 klasörlük dava dosyasını inceleyecek. Alman makamları, Türk savcıların dava dosyasının bir örneğini almak istedikleri taktirde, fotokopi parasının 100 bin Euro tutacağını hesapladı.

Ankara Basın Savcısı Nadi Türkaslan ve arkadaşları, ‘’Yüzyılın soygunu’’ olarak nitelenen Deniz Feneri e.V. soruşturması nedeniyle 15 gün süreyle Almanya’da kalacak. Türk savcılar 3 Ocak 2011 tarihinden itibaren 2 hafta boyunca, Frankfurt’ta  çalışma yapacak. Türk savcılar, Türkiye’de 2 yıldır sürdürülen soruşturma için gerekli gördükleri bilgi ve belgelerin fotokopilerini de alabilecek. Almanya’daki bu çalışmadan sonra, Türkiye’deki soruşturma sürecinin de hızlanması bekleniyor.

Türkiye ile Almanya arasında yapılan yazışmalar sonucu Alman makamları Türk savcıların ülkelerine gelmelerine izin vermişti. Ancak yapılan yazışmalarda, Deniz Feneri Davası evraklarının toplam 700 klasör olduğu, fotokopi maliyetinin 100 bin Euro tutacağı da bildirildi. Bu nedenle Adalet Bakanlığı Almanya’ya gidecek Türk savcılardan, dosyadan sadece gerekli gördükleri evrak fotokopilerini almalarını istedi. (GAZETEPORT)