TÜSİAD Türk Ticaret Kanunu Paketi'nin yasalaşmasıyla ilgili bir açıklama yaptı. Türk iş yapma kültürü açısından reform niteliğinde bir adım atıldığına dikkat çekilen açıklamada, "Türk Ticaret Kanunu Paketi yasalaşmıştır. Bu paketin yasalaşma süreci Türkiye'de partilerimiz arasında uzlaşma kültürü açısından çok önemlidir ve umuyoruz ki uzlaşma gerektiren partiler üstü diğer konular için de bir örnek teşkil edecektir. Uzun süredir beklediğimiz bu paketin kanunlaşmasında emeği geçen ve desteklerini esirgemeyen başta TBMM olmak üzere tüm paydaşlara teşekkür ederiz" denildi.
 

Seminer dizisinin ilki 15 Şubat'ta

Türkiye'de, yatırım ortamının iyileştirilmesi, doğrudan dış yatırımın Türkiye'ye daha fazla çekilebilmesi, şirketlerin sürdürülebilirliğinin sağlanması ve kurumsal yönetim ilkelerinin içselleştirilmesi, uluslararası piyasalarda şirketlere güvenin artması ve kayıtdışı ekonomi ile mücadele için bu paketin kritik öneme sahip olduğunu vurgulayan TÜSİAD, "Yatırım ve iş yapma ortamının iyileştirilmesi için kazandığımız bu ivmenin devam ettirilmesi şart" ifadesini kullandı.

Açıklamada, TÜSİAD olarak bu dönüşüme gerekli desteği vermeye devam edecekleri kaydedilerek, bu doğrultuda iş dünyasının konu ile ilgili farkındalığının artırılması amacı ile ilki 15 Şubat tarihinde gerçekleştirilecek olan bir seminer dizisi planlandığını ifade etti.




ANKA