ÜMİT TÜRK İstanbul DHA
İşleyen sürecin hukuk dışı olduğunu ifade eden Cihaner, “Soruşturma izni verilmeden başlatılmış bir süreç söz konusu. Yeniden inceleme ve itiraz yollarına da başvurma olanağı tanınmadı. Artık karar veren hakimleri reddetmemiz söz konusu, bununla ilgili bir şey yapılmadı” dedi.

“Türkiye artık hukuk devleti niteliğini kaybetti, hukuk devleti, her şeyden önce yazılı kurallarının herkesi bağladığı bir devlet” ifadesini kullanan Cihaner, şöyle devam etti:

“Eğer hiçbir şey ön görülemiyorsa onun adı hukuk devleti değildir. Dolayısıyla ne olur ne biter hiçbir şey... Şu anda toplanmamızın nedeni olan hiçbir şey hukukla açıklanamaz ki, yani bir insanı hapsedip hukuk dışı bir şekilde tecrite almanın hukuki açıklaması yok ki buna dair şu olur bu olur diyebilelim. İşte bugün bakanlardan birisi açıklama yapmış ’tutuklu olanlar gazeteci değil tecavüzden ya da banka soygunundan’ ama nedense isimlerini hiç söylemiyorlar. Hangi gazeteci kime tecavüz etmiş, hangisi hangi terör eylemi talimatı vermiş, hangisi hangi bankayı soymuş. Yani Ahmet Şık hangi bankayı soymuş. Balbay kime tecavüz etmiş söyleseler de bizde bilsek. Yaşadıklarımız aslında hukukla mantıkla açıklanacak bir şey değil.”