11-12-13 Mart tarihlerinde Çanakkale Barosu ev sahipliğinde düzenlenen Türkiye V. Genç Avukatlar Kurultayı, 62 Barodan Avukatların katılımıyla gerçekleştirildi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kurultay Çanakkale Baro Başkanı Av. Bülent Şarlan ve Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu’nun konuşmasıyla devam etti. Açılış konuşmalarının ardından, genç Avukatlar çeşitli konularda kurulan masalarda sorunları ve çözüm önerileri görüşmeleriyle sürdü. 

“AVUKATLAR, ÇANAKKALE RUHUNU TAŞIYOR”

Açılışta konuşan Çanakkale Baro Başkanı Av. Bülent Şarlan, Avukatlığın Çanakkale Ruhunu taşıyan bir meslek olduğunu belirttiği konuşmasında şunları söyledi “Burada 101 yıl önce savaşan ordu 5. Ordu ve onun gençleriydi. Sizlerde 5. Kurultayın gençlerisiniz. Onlar savunuyordu. Siz de savunuyorsunuz. Onlar hak arıyordu. Siz de arıyorsunuz. Türkiye’de Çanakkale Ruhunu taşıyan, yaşayan, ona benzeyen bir meslek varsa onun adı Avukatlıktır.” Av. Bülent Şarlan konuşmasında, 1915 ruhunun anlaşılması gerektiğini, 101 yıl önceki gençlerden ilham alınmasının bugün önemli olduğunu vurguladı.

Açılış programı Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu’nun konuşmasıyla devam etti. TBB Başkanı Feyzioğlu, genç meslektaşlarının sorunlarını önemsediklerini, Barolar Birliği olarak programa destek vermekten mutluluk duyduklarını söyledi. Yuvarlak masa toplantılarında çıkacak sonuçların kendilerine ulaşması anında her türlü katkıyı sunacağını ifade etti. 



FEYZİOĞLU, GENÇ MESLEKTAŞLARINI YALNIZ BIRAKMADI

3 gün süren Türkiye V. Genç Avukatlar Kurultayına katılan Avukatlar, gençlik meclisleri, avukatların sorunları, hukuk fakülteleri, Avukatlık mesleğine yönelik saldırılar başta olmak üzere 9 farklı konuda masalar kurarak sorunlarını tartıştı.

Kurultayın son bölümünde bir konuşma daha yapan TBB Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, genç meslektaşların yuvarlak masa çalışmalarında tespit ettiği mesleki sorunlarla ilgili çözüm önerilerinde bulundu. 

Çanakkale Barosu Başkanı Av. Bülent Şarlan da son bölümde bir konuşma yaparak,  meslektaşlar arasındaki birlik ve beraberliğe vurgu yaparak gelen misafirlerine teşekkür etti.
Konuşmaların ardından Genç Avukatlar, kurultaya katılan Baro Başkanları ve TBB Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu hatıra fotoğrafı çektirdiler. 

hukukihaber.net