Bakan Ergin, "Türkiye vekil tutuklayan bir ülke değil, tutuklusu vekil seçilmiş bir ülke. Bu önemli bir fark, önemli bir ayrıntı" dedi.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Türkiye'de seçilmiş milletvekillerinin cezaevinde olmasının dışarıdan bakan birisi için çok anlaşılabilir olmadığına dikkat çekerken, "Olayın başlangıcına baktığımızda bunlar vekil olduğu için tutuklanmış kimseler değiller. Seçim takvimi ilan edildiğinde bunlar tutukluydular, cezaevindeydiler ve cezaevindeyken aday gösterildiler" dedi.
Bakan Ergün, katıldığı CNN Türk TV yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bakan Ergin tutuklu vekiller konusunda "Türkiye'de seçilmiş milletvekillerinin cezaevinde olması dışarıdan bakan birisi için çok anlaşılabilir değil" ifadesinde bulurken, "Olayın başlangıcına baktığımızda bunlar vekil olduğu için tutuklanmış kimseler değiller. Seçim takvimi ilan edildiğinde bunlar tutukluydular, cezaevindeydiler ve cezaevindeyken aday gösterildiler" diye konuştu. Bunu tutukluluklarının makul gerekçesi olarak söylemediğini belirten Bakan Ergin, "Türkiye vekil tutuklayan bir ülke değil. Bunun altını çizmek istiyorum. Tutukluyken cezaevinde aday gösterilip vekil seçilen kimseler bunlar" şeklinde konuştu.

-"KEŞKE OLMASAYDI"-

Tutuklu vekiller konusunda TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in aldığı bir inisiyatif olduğunu anımsatan Ergin, şöyle devam etti:
"Meclis Başkanımız bu konuda muhalefet partilerine "sizin öngörünüz, önerileriniz nedir?' diye sordu. Onlar bir öneri getirdiler. Bu öneri şimdi Ak Parti grubuna iletildi. Sayın Başbakan da yetkili kurullarımız ile bunu bir değerlendirelim gibi bir yaklaşım sergiledi. Ak Parti'ye gelen bu öneriyi yetkili kurullarıyla Ak Parti görüşecektir ve Meclis Başkanına bir cevap verilecektir. Bu aşamada ben daha ileri bir şey söylemeyi arzu etmiyorum. Genel itibariyle bu tablodan elbette ki bu ülkede yaşayan bir vatandaş olarak "keşke olmasaydı' deme noktasındayım ama altını çiziyorum; Türkiye vekil tutuklayan bir ülke değil, tutuklusu vekil seçilmiş bir ülke. Bu önemli bir fark, önemli bir ayrıntı."


Anka