Ankara ve İstanbul’da iki gün temaslarda bulunan Lord McNally, Türkiye’den ayrılmadan önce izlenimlerini ve önerilerini Radikal’e anlattı. Adalet Bakanı Sadullah Ergin’e kendi deneyimlerini anlattıklarını vurgulayan McNally “Bizim deneyimimiz, saydamlığın, açık bir güçler ayrığının ve yargı bağımsızlığının halkın güvenini yükselttiği yönündedir” dedi.  Ergin’den anayasa değişikliği konusunda bilgi aldığını belirten Lord McNally’ye göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun referandumdan sonra yeni anayasa için ileri adımlar atılmasını istemesi cesaretlendirici bir durum.
Anayasa ile ilgili konularda ilerleme sağlamak için geniş bir uzlaşma zemininin oluşturulabilmesi gereğini vurgulayan Lord McNally, şunları söyledi: “Yeni anayasa hakkında ana hatlarıyla bilgi sahibi oldum. Bana öyle görünüyor ki geniş bir uzlaşma ile ilerleyebilirseniz anayasal reformla saydamlığı artırabilirsiniz. Bu da halkın Anayasaya güven duymasını sağlayacak yargı bağımsızlığını artırır. İngilizler ‘the proof of the puding is in the eating’ (‘bir şeyin değeri kullanıldığında anlaşılır’ ya da ‘bir düşüncenin doğru olup olmadığı denemeden anlaşılmaz’ anlamında bir deyim) der. Değişikliklerin de nasıl sonuçlandığını görmeniz gerek.”
Lord McNally’nin referandum sonuçlarıyla ilgili değerlendirmeleri ve atılması gereken adımlar konusundaki önerileri şöyle: “Açık ve belirleyici bir oy alınması uygun bir ulusal tartışma başlatılmasına ve geniş bir uzlaşmaya zemin hazırlar. Bütün bu tartışmalarda bölünmeler olur. 58’e 42 sonuç ve yüzde 73 katılım gerçekten azımsanamayacak iyi bir sonuç. Geniş bir destek zemini olduğunu gösteren güçlü bir indikatör. İlerlemenin yolu budur. Halkın rızasının olmadığı bir anayasa istemiyorsanız, sonraki aşama herkesin kabul edebileceği gerçek bir ulusal katılım sağlamaktır.”
Türkiye’nin “Türklerin saygı duyduğu bir anayasaya” ihtiyacı olduğunu vurgulayan Lord McNally, kendi deneyiminin bu saygının “şeffaflık ve kapsayıcılık” ile kazanılabildiğini gösterdiğinin altını çizdi. McNally,  toplumunun bütün kesimlerinin anayasanın adil olduğunu gördüğünden emin olmak gerektiğini vurguladı.
Lord McNally’ye Türkiye’de referandumdan sonra ortaya çıkacak yeni Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu hakkındaki görüşlerini de sorduk: “İşin kritik noktası, güçleri ayırmaktadır. Yargı bağımsızlığı, yargıçların bağımsızlığıdır ve bu korunması gereken bir durumdur. Bunun nasıl olacağı konusu tartışmalıdır. Amaç saydamlığın, işlerliğin, yargı bağımsızlığının olduğu bir yargı sistemi oluşturmaktır ve elbetteki diğer konu da herkesin adalete ulaşabilmesidir.” (Radikal)