ANKARA - Ulusal Yargı Ağı Projesi (UYAP) Birleşmiş Milletler (BM) tarafından iki ödüle layık görüldü. Adalet Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, BM Kamu Hizmetleri Ödülü'nde UYAP Bilgi Sistemi birinci olurken, UYAP Bilişim Sistemi ikincilik ödülünü aldı.

BM Kamu Hizmetleri Ödülü'nün, kamu hizmeti alanında en itibarlı ve uluslararası platformda en çok kabul gören ödül durumunda olduğu belirtilen açıklamada, ödül ile yaratıcı başarılar ve yenilikçi projeler tespit edilerek ilan edildiği, bu sayede kamu hizmetlerinin somutlaşması, profesyonelleşmesi ve rolünün güçlenmesinin sağlandığı bildirildi.

Yarışmaya ulusal veya yerel düzeyde kamu hizmeti sağlayan kurumların aday gösterildiği anlatılan açıklamada, Afrika, Asya ve Pasifik, Avrupa ve Kuzey Amerika, Latin Amerika ve Karayipler ile Batı Asya olmak üzere beş coğrafi alanın kendi içerisinde ayrı ayrı yarıştığı kaydedildi.

Açıklamaya göre, Adalet Bakanlığı, Batı Asya bölgesinde UYAP SMS Bilgi Sistemi ile "Kamu hizmetlerinde yolsuzluk ile mücadele" kategorisinde, UYAP Portallar ile "Kamu hizmetlerinin sunumunun geliştirilmesi" kategorisinde, UYAP Bilgi Yönetimi ile de "Devlet yönetiminde bilgi yönetimini ilerletme" kategorisinde finale kaldı.

Finale kalan başvuruların BM Kamu Yönetimi Uzmanlar Komitesi tarafından değerlendirilmesi sonucu, UYAP SMS Bilgi Sistemi, "Kamu hizmetlerinde yolsuzluk ile mücadele" kategorisinde birincilik, UYAP Bilişim Sistemi Bilgi Yönetimi Modülü ise "Devlet yönetiminde bilgi yönetimini ilerletme" kategorisinde ikincilik ödülünü kazandı. BM Kamu İdaresi Uzman Komitesi tarafından ödüle layık görülen adaylar için yarın tören düzenlenecek. Törende, BM e-Devlet Özel Ödülleri de sahiplerini bulacak. e-Devlet Özel Ödülleri Afrika, Amerika, Asya, Avrupa ve Okyanusya kıtalarının istisnai başarılar sergileyen ülkelerine verilecek.




AA