Bursa'nın Mudanya ilçesinde yazar Hüseyin Üzmez'in cinsel istismarına maruz kaldığı iddiasıyla Saniye Rıza Kız Yetiştirme Yurdu'na yerleştirilen küçük mağdure B.Ç.'nin velayet davasının görülmesine devam edildi. Baba Bekir Ç.'nin de katıldığı duruşmaya bir uzman ve pedagog ile birlikte gelen B.Ç., tacize uğramadığını, polislerden korktuğu için yalan söylediğini belirtti.

Artık anne ve babasıyla birlikte yaşamak istediğini ifade eden B.Ç., "Ben Hüseyin Üzmez ile birlikte hiç yalnız bırakılmadım. Hüseyin Üzmez'in bana kötü şeyler yaptığı doğru değildir. Olay günü, polis beni bir arabayla bindirdi. Ben de korktuğum için kafamdan bir şeyler attım. Üzmez'in bana kötü şeyler yaptığını uydurdum. Sonraki ifadelerimde de aynı yalanı devam ettirdim. Bunların suç olduğunu bilmiyordum. Annemle ve babamla bir meselem yok. Onlardan bir şikayetim de yok. İkisi de bana gereken ilgiyi
gösteriyorlar" diye konuştu.

Bunun üzerine mahkeme hakimi, pedagoga B.Ç.'nin verdiği ifadeyi sordu. Pedagog, "B.Ç.'nin ifadesinin doğruluğuyla ilgili bir şey diyemem. Ancak yönlendirme olabilir" dedi. Bunun üzerine tekrar söz verilen B.Ç., "Bana kimse ne şekilde ifade vereceğimi öğretmedi" cevabını verdi.

SHÇEK avukatı ifadeyi kabul etmezken, davalı avukatı Ahmet Dedeler ise davanın reddini isteyerek, "B.Ç.'nin verdiği ifade açıktır. Ve yönlendirme yoktur. Bu ifadelerin nazara alınmasını istiyoruz" dedi.
Dava eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.Bilindiği gibi B.Ç.'ye cinsel istismarla suçlanan yazan Hüseyin Üzmez, 13 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmıştı. 

İHA