Albay Gençoğlu'nun Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından emekli Orgeneral Şener Eruygur, Veli Küçük, Teğmen Taylan Özgür Kırmızı, Albay Hasan Atilla Uğur ve Hayrettin Ertekin ile yaptığı telefon görüşmeleri tespit edildi. Gençoğlu, savcılıktaki sorgusunda Ergenekon sanıklarının hiçbiriyle görüşmediğini söylemişti.

Erzincan'daki Ergenekon yapılanmasıyla ilgili soruşturmayı yürüten Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı, 6 Ocak 2010'da bazı şüphelilerin telefon numaralarını Ergenekon sanıklarıyla irtibatı olup olmadığının tespiti için incelemeye aldı. Yapılan incelemede Erzincan Jandarma Alay komutanı olarak görev yaparken 30 Ağustos 2009'da Eskişehir'e atanan Albay Gençoğlu'nun Malatya'daki Zirve Yayınevi katliamı soruşturmasında adı geçen Mehmet Ülger'le 2004 yılında görüştüğü belirlendi. Gençoğlu'nun telefon numarasına eski Özel Harekâtçı İbrahim Şahin'in kurduğu S1 suikast timlerinde yer aldığı belirtilen Teğmen Taylan Özgür Kırmızı'nın telefon rehberinde de rastlandı.

Ayrıca birinci Ergenekon davasında 1 No'lu sanık olarak yer alan emekli Orgeneral Şener Eruygur'la 4 Mayıs 2006'da görüşme yaptığı tespit edildi. 2003 ve 2006 tarihleri arasında Veli Küçük'le altı görüşme kaydı bulunan Gençoğlu, Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından Hayrettin Ertekin'le 2006 ve 2007 tarihleri arasında tam 23 kez görüşmüş. Ertekin ünlülerin kuyumcusu olarak biliniyordu. Gençoğlu, Ergenekon'un sanıklarından emekli Albay Hasan Atilla Uğur'la da 2006 ve 2008 tarihleri arasında 40 görüşme gerçekleştirmiş. ZAMAN