Adliye Toplantı Salonu'nda yapılan genel kurulda üyelere hitap eden Bekler, 2 yıl boyunca uyumlu bir çalışma dönemi geçirdiklerini söyledi. Klasik baro yönetim anlayışının dışına çıkarak sosyal ve hukuksal sorunlara çözüm üretmeye çalıştıklarını belirten Bekler, "Hukukun üstünlüğü ilkesi her zaman rehberimiz oldu. Bilindiği gibi çağdaş demokrasilerin temelini evrensel hukuk değerleri oluşturmaktadır. Bu sebeple tam demokrasi istiyorsak yargının siyasallaşmasının önüne geçmeliyiz. Hukukun üstünlüğü ve evrensel hukuk kuralları rehberimiz olmaya devam etmelidir" dedi.

Bekler, siyasal kimlikleri bir kenara bırakarak hukukçu kimliklerle kararlar alıp uygulamaya azami gayret sarf ettiklerini ifade ederek, "Ülkemizde şimdiye kadar egemen olmuş tüm siyasal kadrolar yargıyı kendilerine her zaman engel olarak görmüşlerdir. Bu sebeple yargıyı etkisizleştirmeye çalışmak, hatta kendi düşünceleri doğrultusunda yapılandırmaya çalışmaları bilinen bir gerçektir. Yargının siyasallaşmasının önündeki en büyük engel bağımsız barolardır. Az önce de belirttiğim gibi çağdaş hukuk anlayışını ön planda tutan bir tutum sergilemeye özellikle dikkat ettik" şeklinde konuştu.

Yapılan seçimde 110 kişiden 108'inin oyunu alan Cevdet Bekler, yeniden başkanlığa seçildi.

Bekler'in yönetiminde Utku Çekgül, Murat Sarısoy, Ahmet Engin Bilgiç, Safiye Yüksel Baykara, Kadir Pehlivan, Özlem Yıldız Aktaş, Mert Gürel, Billur Demirhan isimleri yer aldı.

Ayrıca toplantıda bir önceki yıl barodan ayrılan ya da vefat eden avukatlar ile baro levhasına yazılarak baroya kabul edilen avukatların da isimleri okundu.





AA