Türkiye Barolar Birliğinin 09/02/2012 Tarih ve 2012/11 Duyuru Numaralı yazısına Yargı Çalışanları adına cevap metnidir.
 
Adalet Bakanlığı ile Türkiye Barolar Birliği arasında imzalandığı ileri sürülen ve bu camiada herkesçe malum kabul edilen Sorgulama başına 5,00TLsı ödeme içerdiği ileri sürülen ve yine Afyon Barosu başta olmak üzere birçok Avukatlık meslek gurubunca doğru olmadığı iddia edilen ancak, halen yürürlükte olduğu tartışmasız kabul edilen protokol gereği ödenmesi gereken ücretin keyfi bir ücret olarak takdim edilmesi ve bu yoldan bütün Avukatlara İcra Dairelerini ve Adli Birimleri hasım olarak gösteren bu metni şiddetle kınıyoruz.
 
Kaldı ki Avukatların yaptıkları sorgulama karşılığı ücret ödeme usulü kendi bürolarından doğrudan yaptıkları işlemler ile ilgilidir. Hiçbir Avukatın her hangi bir İcra Dairesinden, Mahkemelerden, Savcılıklardan kısacası tüm Adli birimden talep ettiği sorgulama nedeniyle her hangi bir ücret ödemesi söz konusu değildir.
 
Asıl olan bu anlaşmanın sorumluluklarını yerine getirmekten çok, bu anlaşmadan doğan maliyetleri sanki çalışanların keyfi talepleriymiş gibi sunmaya yönelik ifade biçimini de ayrıca kabul etmiyoruz.
 
Her erdemli kişi ve kurum gibi Türkiye Barolar Birliğini de imzasına sahip çıkmaya yada yanlışlıkla imza atmış ise bunun sorumluluklarını üstlenmeye çağırıyoruz.
 
Tüm Yargı Çalışanları olarak Adalet Bakanlığımızın yapmış olduğu her türlü anlaşmaya ve protokole uygun davrandığımızı bir kere daha ifade eder, Türkiye Barolar Birliğini de kendi camiasına yönelik olarak attığı imzaya sahip çıkmaya davet ediyoruz.
 
Saygılarımızla…
 
 
İbrahim BAŞYURT
 
Yargı Çalışanları Derneği (YARDER) Genel Başkanı
 
 
Not : Türkiye Barolar Birliğinin metni aşağıdadır.
 
 


Ankara   09.02.2012
 
 
BARO   BAŞKANLIĞI
 

DUYURU NO:2012/11
 

Birliğimize ulaşan bilgi ve şikayetlerden, kimi il ve ilçelerimizdeki icra müdürlerinin avukat meslektaşlarımızın takip ettikleri icra dosyalarından talep ettikleri Emniyet, Tapu, SGK vb sorgulamalardan sorgulama başına 5,00-TL. ücret alındığı anlaşılmakla; Birliğimizce bu konu ile ilgili olarak yapılacak girişimlere esas olmak üzere, Baronuz yargı çevresinde bulunan icra dairelerindeki bu ve benzeri uygulamalar hakkında ivedi olarak bilgi verilmesi hususunu bilgilerinize rica ederim.
 
Saygılarımla.
 

Avukat V.Ahsen COŞAR
Türkiye Barolar Birliği
Başkanı