ntvmsnbc

NTV'nin Doğrudan Siyaset programında Çiğdem Anad'ın konuğu olan Ömer Faruk Eminağaoğlu, telekulakla ilgili yeni iddialar ortaya attı. Daha önce dinlendiği için yargıya başvuran Eminağaoğlu'nun açıklamaları şöyle:

'SANTRALDEN HERKES DİNLENEBİLİR'
"Yargıda her türlü özveriyi gösteren her türlü baskıya göğüs geren meslektaşlarımızda var ama akside söz konusu. Dinlemelerle ilgili Türkiye'de son derece güncel bir konu ana muhalefet partisinin başkanının dinlendiği söyleniyor. Ben de Yargıtay’ın dinlendiği benim dinlendiğim konusunda bir suç duyurusu yapmıştım.

O suç duyurusunda TBMM’nin de, Yargıtay’ın da, Genelkurmay’ın da, adliyelerin de, büyükelçiliklerin de, bakanlıkların da bağlı olduğu Ankara Yenişehir PTT’sinin santral özelliği, haklarında dinleme kararı bulunmayan diğer abonelerin sesleri santral tarafından hedef abonenin yani dinlenen ses ve diğer verilerinden ayrıştırılamaz.


Yani Yenişehir PTT’sinin ses ayrıştırma özelliği yok. PRİ portunda hedef numaranın konuşma yaptığı sırada bu portun diğer kanallarında görüşme yapan yani o santralden girdi çıktı konuşma yapan abonelerin ses ve diğer verileri de TİB’e aktarılır."

'ŞİKAYETÇİYDİM KOVUŞTURULDUM'
Belgenin elinde olduğunu söyleyen Eminağaoğlu, "Buna Meclis de, Yargıtay da dahil buna Ankara’nın göbeği her yer dahil. Ben 2006 yılından itibaren hukuk mücadelesi veriyorum dinlemeler konusunda ve ben Türkiye'de dinlemeler konusunda Adalet Bakanlığı aleyhine infial yaratmakla disiplin kovuşturmasına tabi tutuluyorum."

Bu süreçte görev yapan bir çok meslektaşım soruşturmaya uğradı. İşte Türkiye'de Ankara Yenişehir santralinde bir kişi hakkında dinleme kararı varken o santralden girdi çıktı yapan bu TBMM’deki milletvekilleri de olabilir, Yargıtay üyeleri de olabilir, bakanlık da olabilir, Genelkurmay da olabilir. İşte bu Telekom’un cihaz teknik raporu. Herkesin sesi TİB’e düşüyor. Yargıtay’ın santralini, Meclis'in santralini isterseniz uzay teknolojisi ile kurun Yenişehir PTT’sinde neden ses ayrıştırma özelliği yok. Ulaştırma Bakanı çıksın açıklasın. Ve ben bu hukuk mücadelesinden Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devleti ve ben sonuç alamıyorum ve ben suçlanıyorum."