Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan bir uygulama, tartışmalara yol açtı. Başsavcılığın internet sitesine eklenen bir bölüm ile, kişilerin herhangi bir siyasi partiye üye olup olmadıkları araştırılabiliyor.
TC kimlik numarası ve nüfus cüzdanı seri numarası ile yapılabilen sorgulamanın, fişleme anlamına geldiğin savunan muhalefet buna karşı çıktı. CHP Kırklareli milletvekili Turgut Dibek ‘’Artık ev sahibi kiracısını, patron işçisini sorgulayacak’’ dedi. Bu uygulamanın bir çok sakınca yaratacağını savunan Dibek şunları söyledi:

‘’Yargıtay Başsavcılığı sitesindeki bölüme,. TC kimlik numarası ile girilince, herhangi bir siyasi partiye üye iseniz çıkıyor. Artık ev sahibi kiracısının bir siyasi partiye üye olup olmadığına bakacak. Kira kontratında nüfus kağıdı fotokopisi de var. İhaleye teklif veren firmalar ve müteahhitleri, belediyeler ya da kamu kurumu kontrol edebilecek. Patron, işçi ya da iş başvurusu yapanı araştırıp, ona göre değerlendirecek. Üniversitelerde öğrenciler izlenecek. Bu resmen fişlemedir’’

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı ise ‘’Vatandaşların siyasi parti üyeliği bakımından güncel bilgilere hızlı ve kolay bir şekilde ulaşmalarını temin açısından’’ bu uygulamanın başlatıldığı belirtildi.


Gazeteport