Rotterdam Başkonsolosu Togan Oral, yoğun talep sebebiyle tüm personeli seferber ettiklerini belirterek, "Arkadaşlarımız gerçekten canla başla çalışıyorlar. Elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışıyoruz. Fakat buranın da bir işlem kapasitesi var. Vatandaşlarımızı sıraya koyarak işlemlerini diğer servisteki arkadaşları da buraya kaydırarak bitirmeye çalışıyoruz." dedi.

Hollanda'daki Türk gençleri dövizli askerlikte yapılacak değişikliklerden etkilenmemek için Rotterdam ve Deventer Başkonsolosluğu'nda gece geç saatlerde sıraya giriyor. Yeni çıkacak yasaya göre 10 bin euro ödeyeceği belirtilen gurbetçiler, yasa yürürlüğe girmeden 5 bin 112 euro'luk ödemeden faydalanmak istiyor.

Rotterdam Başkonsolosu Togan Oral mesai saati dolsa bile akşam geç saatlere kadar çalıştıklarını belirtirken, Deventer Başkonsolosluğu'nda da aynı yoğunluk yaşanıyor. Rotterdam'da geçtiğimiz hafta 1000'in üzerinde gurbetçinin dövizli askerlik başvurusu kabul edildi.

Amsterdam'dan gelerek gece saatlerinde sıraya giren Avukat Ali Sarıoğlu, ekonomik krizin yaşandığı bir dönemde 10 bin euro ödemenin çok zor olmasından dolayı konsolosluğu başvurduğunu söyledi.

Elektrik Mühendisi Kamil Kocabaş ise 06.30'da sıraya girdiğini belirterek, "Günde 200 kişinin başvurusunun kabul edilmesi sebebiyle bugün bana sıra gelmeyecek. Mecburen yarın da işyerimden izin alarak geleceğim." dedi.

(CİHAN)