Türkiye Noterler Birliği Konferans Salonu'nda yapılan Kurul'a, YARSAV üyesi olan Balıkesir Hakimi Aydın Başar'ın sözleri damgasını vurdu. Ömer Faruk Eminağaoğlu döneminde derneğin yıprandığını anlattı. Başar, "YARSAV'ın geçmişte topluma yanlış algıya yönelen davranışları oldu. Canları acıyan arkadaşlar sağduyuyla konuşamadı. Genç bir meslektaşımla HSYK adaylığım konusunda konuşurken, 'Siz gelip bizi sürmezsiniz değil mi?' dedi. YARSAV bu şekilde, sanki yamyamlar gibi anlatıldı. Bunu nasıl kıracağız? Siyasetçi gibi konuşmayacağız. Siyasal partilere yakın bir görüntü vermeyeceğiz." dedi.

Toplantının basına kapalı bölümünde söz alan eski başkan Ömer Faruk Eminağaoğlu ise mevcut yönetimi eleştirdi. Yargılanıp beraat etmesine karşın YARSAV'ın konuya ilişkin bir açıklama yapmamasını, 'Kalbimi yaraladı.' sözleriyle değerlendirdi. Eminağaoğlu, "Ayrıca mevcut YARSAV yönetimi, eleştirilere kapadı. Bu şekilde hiçbir yere varamazlar." dedi. Emine Ülker Tarhan da konuşmasında Eminağaoğlu'na cevap verdi. Eminağaoğlu'nun eleştirilerine katılmadığını söyledi. Tarhan, "Biz referandum sürecinde hiç tatil yapmadan çalıştık. Mücadelemizi sürdürdük. Bu süreçte pasif kaldığımız yönündeki iddiaları kabul etmiyorum. Dernek üye sayısı bin 600'ün üzerinde. Ancak önemli bir bölümü yüksek yargıçlar ve emekli üyelerden oluşuyor. Adli yargıdaki gerçek sayımız 750'ydi. Kişisel hırsları, ilke kisvesi arkasına saklamaya çalışanlar ile iyi niyetle, samimiyetle, emekle çalışanları bazı hataları olsa da onarmaya çalışanları, ortak akla, ekip çalışmasına saygıyı, YARSAV'ın kurumsallaştırılmasına çalışanları ayırt etmeye de, YARSAV'ı geleceğe taşımaya da muktedersiniz."

YARSAV'ın Olağanüstü Genel Kurulu'nda mevcut Başkan Emine Ülker Tarhan'ın listesi ile 'YARSAV Hepimizindir' grubunun hazırladığı liste yarıştı. YARSAV Kurucu Başkanı ve Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun ismi iki listede de yer almadı. Genel kurula katılanlar arasında Erzincan başsavcısıyken Adana savcılığına getirilen İlhan Cihaner de bulunuyor.

 



Zaman