CENEVRE - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, ''Bu konferanstan döner dönmez sayın Başbakanımızı ziyaret programı düşünüyoruz, sosyal taraflarla birlikte. Meclis'in gündeminde olan Toplu İş İlişkileri Yasa Tasarısı'nın bir gün gibi kısa bir süre içerisinde yasalaşmasını sağlamış olacağız'' dedi.
 
Çelik, 101. Uluslararası Çalışma Konferansı'nda Genel Kurul'a hitabının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Genel Kurul'da Türkiye;de çalışma hayatına ilişkin gerçekleştirdikleri önemli konu başlıklarını anlattığını belirten Çelik, Türkiye'nin istihdama dayalı bir büyüme gerçekleştirdiğini, işşizliğin ciddi bir biçimde düştünü, bunun siyasi istikrar sayesinde gerçekleştiğini dile getirdiğini söyledi.
 
Toplu İş İlişkişleri Yasa Tasarısı 

Bakan Çelik, Toplu İş İlişkileri Yasa Tasarısı'nın Meclis gündeminde olduğuna dikkat çekerek, tüm sosyal tarafların bu yasanın çıkması için ittifak ettiğini söyledi. Çelik, şunları kaydetti:
''Bu konferanstan döner dönmez sayın Başbakanımızı ziyaret programı düşünüyoruz, sosyal taraflarla birlikte. Uzlaştığımız konuları paylaşacağız ve Meclis'in gündeminde olan Toplu İş İlişkileri Yasa Tasarısı'nın bir gün gibi kısa bir süre içerisinde yasalaşmasını sağlamış olacağız.
Bunu bekletmenin bir anlamı yok. Çünkü endüstriyel ilişkilerimize çok zarar vermeye başladı. 800'e yakın yetkilendirme işlemi yapılamıyor. Bu artık sürdürülebilir bir noktada değil. Adeta zamanla yarışıyoruz. Değil gün, hafta, bizim için bu yasanın çıkması açısından saat bile önem arzediyor. Döner dönmez bu konu hükümet nezdinde de değerlendirilecek ve umarım Meclis tatile girmeden yılan hikayesine dönen bu tasarı yasalaşır ve Türkiye bir sıkıntılı alandan da çıkmış olur.''



AA