Alanya'daki ofisinde 23 Eylül 2011 tarihinde uğradığı silahlı saldırı sonucu avukat Hakan Gündoğmuş ağır yaralandı. Hemen hastaneye kaldırılan avukat Gündoğmuş ilk ifadesinde olayın failinin müvekkili Şükrü Sipahioğlu olduğunu söyledi.
 
Alanya Yatçılar ve Gezi Tekneleri Kooperatifi eski başkanı Şükrü Sipahioğlu'nun İstanbul'a kaçtığı tespit edildi. Ardından Şükrü Sipahioğlu Kağıthane'de saklandığı adreste yakalanarak gözaltına alındı.
 
Yapılan soruşturmada iddiaya göre, Hakan Gündoğmuş, bir borca karşı yapılacak itirazı, iki kez es geçince Sipahioğlu'na ait 300 bin TL değerindeki gezi teknesi, icra kanalıyla satıldı. Zarardan avukatın ihmali olduğunu düşünen Şükrü Sipahioğlu, telefonda tartıştığı avukatının ofisini bastı. Burada avukatını önce sözlü olarak suçlayan zanlı daha sonra silahını çekerek Hakan Gündoğmuş'u karnından ve bacağından vurdu. Asayiş Şube Müdürlüğü'nde işlemleri yapılan Şükrü Sipahioğlu, hakkındaki yakalama kararı gereği resmi ifadesi alınmadan İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. Öte yandan Şükrü Sipahioğlu'nun 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde DSP'den aday olduğu daha sonra ise CHP'ye geçtiği öğrenildi.




Mehmet AKTARAN-İstanbul DHA