Çiçek, "Bazı siyasi partiler taslak metinlerini verdiler. Bazı kuruluşların ise daha önce yaptığı çalışmalar var. Onlar o çalışmaları veya güncellediklerini gönderebilirler." dedi.

TBMM Başkanı Çiçek, Anayasa Uzlaşma Komisyonu toplantısı sonrası çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Çiçek, daha önce kararlaştırılan 3 alt komisyonun kurulduğunu bildirdi. Siyasi partiler ve anayasal kurumların görüşlerini inceleyecek komisyonda AK Parti'den Mehmet Ali Şahin, CHP'den Süheyl Batum, MHP'den Faruk Bal ve BDP'den Ayla Akat Ata yer alıyor. Meslek örgütleri ve sendikaların görüşlerini değerlendirecek alt komisyon ise AK Parti'den Mustafa Şentop, CHP'den Rıza Türmen, MHP'den Tunca Toskay ve BDP'den Sırrı Süreyya Önder'den oluşuyor. Sivil toplum kuruluşları ve bireysel görüşleri değerlendirecek komisyon ise AK Parti'den Ahmet İyimaya, CHP'den Atilla Kart, MHP'den Oktay Öztürk ve BDP'den Altan Tan bulunuyor.

Yazılı görüşleri 31 Aralık'a kadar beklediklerini belirten Çiçek, "Katkı vereceklerin çalışmalarını biran önce yapması gerekir. En fazla çalışma beklenen kurumlar, meslek odaları, konfederasyonlar, işçi sendikaları konfederasyonları, bu ve benzeri kuruluşların çalışmalarını bize göndermeleri gerekiyor. Zaman kısaydı denebilir. 30 yıldır tartışıyoruz, 30 yıl sonra görüş ortaya konamıyorsa 30 ay sonrada konamaz." diye konuştu.