CHP'nin süreci uzatmak istediğini dile getiren Toktamış Ateş, AK Parti'nin son dönemde iç ve dış cephede gelişen olaylardan dolayı yeni anayasayı gündemin ikinci maddesi haline getirdiğini iddia etti.

Samanyolu Haber Radyo Genel Yayın Yönetmeni Mazhar Arslanoğlu'nun hazırlayıp sunduğu “Olay Kritik” programında Prof. Dr. Toktamış Ateş gündemdeki konularla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

“CHP SÜRECİ UZATMAK İSTİYOR”

Prof. Dr. Toktamış Ateş yeni anayasa hazırlık sürecinde Cumhurbaşkanı, Başbakanlık ve Genelkurmay makamlarından görüş alınmaması yönünde CHP'nin tutumunu değerlendirdi. Ateş, CHP'nin Genelkurmay'dan da görüş alınmamalı şeklindeki yaklaşımını süreci uzatmak olarak nitelendirdi. Ateş ayrıca Genelkurmay'dan görüş alınmasaydı CHP bu kez neden görüş alınmıyor diye itiraz edecekti dedi.

“CHP VE BDP'NİN TUTUMUNU ANLAMAK ZOR”

CHP'nin yeni anayasa hazırlık komisyonundaki temsilcilerinin kavgacı bir yapıya sahip olduklarını söyleyen Prof. Ateş, CHP'nin tavrını anlamanın mümkün olmadığını ifade etti. BDP'nin de tavrını anlamakta zorluk çektiğini belirten Toktamış Ateş, vatandaşlığa dayanan bir Türklük kavramının yeni anayasada özellikle vurgulanmasının, Türk kökenli olmayan vatandaşlara sahiplik duygusu kazandıracağını bu bakımdan BDP'nin yeni anayasaya sarılması gerektiğini ifade etti.

“AK PARTİ KARARLI İSE YENİ ANAYASA ÇIKAR”

Altı ay öncesinde Ak Parti'nin yeni anayasa çıkarma konusunda daha kararlı olduğunu söyleyen Ateş, son dönemde iç ve dış cephede gelişen olayların yeni anayasayı gündemin ikinci maddesi haline getirdiğini ancak Ak Parti'nin gelişen şartlara rağmen bu konuda kararlı oğlunu söyledi.

Toktamış Ateş'in meydana gelen olayları yorumlayıp analiz ettiği 'Olay Kritik' programı her Çarşamba saat 17:00'da Burç FM'de 18:10'da da Samanyolu Haber Radyo'da... Samanyolu Haber Radyo'nun canlı yayınlarını; İstanbul 106.8 Ankara 95.0 İzmir 94.1 frekanslarından, Türksat 2A uydusundan ayrıca internet üzerinden Küre TV aracılığıyla dinleyebilirsiniz.