Milli Kütüphane Konferans Salonu'nda düzenlenen Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu tarafından Atatürk'ün ebediyete intikalinin 73. yıldönümü nedeniyle düzenlenen anma töreninde konuşan Gül, Atatürk'ü ölüm yıldönümünde minnet ve şükranla andı.

Atatürk'ün 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' ilkesini Cumhuriyet rejimin temel ilkesi haline getirmesinin önemine değinen Gül, "Atatürk'ü zamanın liderlerinden ayıran farkı burada aramak lazım." dedi.

Atatürk'ün vefatının ardından aynı şuurla yoluna devam eden Türkiye'nin, elde edilen kazanımlarla ülke ve millet olarak geleceğe parlak ve umutla baktığını söyleyen Gül, Türkiye'nin önemli değişim ve dönüşüm geçirdiğini, bu olumlu dönüşüm sayesinde dünyada krizlerin yaşandığı bir dönemde Türkiye'nin rekabet gücü yüksek yapıya kavuştuğunu aktardı.

"ÖNCELİKLERİMİZİ İYİ BELİRLEMELİ KAZANIMLARI PEKİŞTİRMELİYİZ"

Türkiye'nin temel hak ve özgürlükleri genişletirken, hiç küçümsenemeyecek mesafeler aldığına dikkat çeken Gül, şunları söyledi: "Ülkemizin ortaya koyduğu dönüşüm ve modernleşme hamlesi devam etmektedir. Yarının daha güçlü daha huzurlu müreffeh ülkesini inşa etmek için çalışmaya devam etmekteyiz. Uluslar arası düzenin yeniden şekillendiği günümüzde önceliklerimizi iyi belirlememiz kazanımlarımızı pekiştirmemiz kanaatindeyim." diye konuştu.

Müreffeh Türkiye görmenin herkesin ortak amacı olduğunu söyleyen Gül, "Ülkemizi daha yüksek konuma taşımak azim ve kararlılığındayız. Özgüven ve demokratik tolerans içinde 21. yüzyılın meydan okumalarına cevap vermeliyiz. Yapısal reformların aksatılmadan hayata geçirilmesi temel önceliğimizdir. Halkın beklentileri doğrultusunda yeni ve özgürlükçü anayasa yapılması ülkemizi daha da güçlendirecektir." ifadelerini kullandı.



Cihan