İstanbul Siyasal Mezunları Derneği Kocaeli grubu, "Kamu Yönetiminde Yolsuzluk, Yolsuzlukla Mücadele ve Etik" toplantı düzenledi. Emex Otel’deki toplantıya, Sayıştay Başkanı Recai Akyel, Vali Ercan Topaca, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sezer Komsuoğlu, Adalet Komisyonu Başkanı Yusuf Coşkun ve davetliler katıldı.

Yolsuzluğun her toplumda olduğuna vurgu yapan Akyel, "Yolsuzluğun olmadığını söyleyen toplumlar toplumu tanımıyor demektir. Yolsuzluk her kişiyi ilgilendiriyor. Yolsuzluk beni ilgilendirmez diyen bireyler gerçek hayatı bilmiyor demektir. Nasıl kirli hava, pis koku, ortamda bulunan kişiyi aynı anda etkiliyorsa yolsuzluktan her kişiyi kurumu etkilemektedir." dedi.

Akyel, toplumun her tarafında yolsuzluk riski olabileceğine vurgu yaptı. Yolsuzluğun sadece parasal bir durum olmayacağını kaydeden Akyel, prestij açısından da yolsuzluk olabileceğine değindi. Akyel, yolsuzlukla mücadelede yönetim kurulması gerektiğini aktardı.

'DEVLET YOLSUZLUK YAPANLARI AYIKLAMALI'

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Yolsuzluk Türkiye’nin en önemli konularından biriydi önemli mesafeler alındı. Yolunu şaşırdı mı insan hangi şarampole gideceği belli olmuyor. Bazı şeyler insanı yoldan çıkarıyor ona da yolsuzluk deniyor." dedi.

Karaosmanoğlu, devletin yolsuzluk yapanları ayıklaması gerektiğini, bu konuda kurumlara ve üst yöneticilere önemli görevler düştüğünü aktardı.



Cihan