İSTANBUL - Zeytinburnu ilçesi Osmaniye Mahallesi Çırpıcı Yolu üzerinde bulunan bir tekstil fabrikasında saat 08.00 sıralarında yangın çıktı.



Yaklaşık 70 bin metrekare alan üzerinde, 40'a yakın atölyenin bulunduğu tesiste kumaş deposundan yayılan alevler kısa sürede büyüyerek diğer atölyelere de sıçradı.

Yangının ardından 80’in üzerinde itfaiye ekibi olay yerine sevk edildi. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederken, işyeri çalışanları da depolarda bulunan ürünleri dışarı çıkarmaya çalıştı. 


Gelen bilgilere göre olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

İtfaiye ekipleri, fabrikada iplik, kumaş ve boya malzemelerinin ağırlıkta olması nedeniyle yangını kontrol altına almakta güçlük çekiyor.

Zor şartlarda görev yapan itfaiye ekiplerinin zehirlenmemeleri için ayran dağıtıldı.

KARA BULUTLAR SARDI
Bu arada, gökyüzünü kaplayan kara dumanlar kentin pek çok noktasından görüldü.

Duman nedeniyle Atatürk Havalimanı'nda uçakların iniş-kalkışı deniz tarafından yapıldı.

GERGİNLİK YAŞANDI
Öte yandan, Çevrede güvenlik önlemi alan polis ekipleri ile bu kişiler arasında kısa süreli arbede yaşandı.

Yanan işyerinin sahibi olduğu öğrenilen kişi arbede sırasında fenalık geçirerek olay yerinde bekletilen ambulansa bindirildi.



KUNDAKLAMA MI?
Yanan deri atölyesinin sahibi Ayhan Göncü, tesis içerisinde hacizli malların bulunduğu bir deponun olduğunu belirterek, deponun sahibinin yangını bilerek çıkardığını iddia etti.

''Daha öncede de burada bir yangın çıktığını ve bunun bir kundaklama olduğunu düşündüğünü” belirten Göncü, maddi kaybının çok büyük olduğunu söyledi.



‘CANIMIZI ZOR KURTARDIK’
Tesislerin içerisinde bir örgü atölyesinin yer aldığını belirten Savaş Eren de yangın sırasında atölyede eşiyle birlikte bulunduğunu, yangından canlarını zor kurtardıklarını anlattı.

Eren, makineleri kurtarmaya çalıştıklarını ancak yoğun duman nedeniyle başaramadıklarını söyledi.

ERZEN: İKİ HAFTA ÖNCE DE YANMIŞTI
Bu arada, Bakırköy Belediyesi Başkanı Ateş Ünal Erzen de olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

Bölgenin eski fabrikalar bölgesi olduğunu belirten Erzen, “Tekstil atölyelerinin birçoğu çalışmıyordu. Malzeme depoları bulunuyordu. Bu olaydan 10-15 gün önce yed-i emin deposunda yangın çıkmıştı. Yine yangının o depodan çıktığını tahmin ediyoruz'' dedi.

‘MÜHÜRLEMİŞTİK, MAHKEMEYE VERECEKTİK’
Gazetecilerin atölyelerinin ruhsatsız olduğu iddialarına ilişkin Erzen, şunları söyledi:

''Birçok atölyeyi mühürlemiştik. Bunların içerisinden 8 tanesi ruhsatlı, diğerleri de denetleniyordu. Ancak insanlar mührün olup olmadığını umursamıyor. Yanan atölyelerin içerisinde mühürlerini bozan kişilerin atölyeleri olduğunu düşünüyoruz. Kundaklama ihtimali de bulunuyor. Böyle bir konu, polis ekiplerinin yaptığı incelemeden sonra belirlenecek. Bu işyeri sahiplerinin bazılarını mahkemeye vermeyi düşünüyorduk.'' 




ntvmsnbc