Çankaya Köşkünde gerçekleştirilen zirveye katılan Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukçu, zirvede neler konuşulduğunu Habertürk muhabiri Yasemin Güneri'ye anlattı. Kullukçu, 12 bin hakim ve cumhuriyet savcısına zam müjdesi verdi.

İşte Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukçu'nun Yasemin Güneriye yaptığı açıklamalar;
"Yargıtay, Danıştay ve Sayıştay olarak müşterek bir talebimiz vardı. Yargı üyelerinin maaşlarında iyileştirme isteğimiz vardı. Bu konuyu biz daha önce sayın Başbakan'a arz etmiştik. Özellikle Anayasa Mahkemesi'ne yapılan zamla birlikte diğer yargı üyelerinin aleyhinde bir durum oluştuğunu belirtmiştik sayın Başbakan'a. Bunları bu toplantıda da gündeme getirdik. Anlayışla karşıladıklarını hissediyorum.

Bu konuda bir çalışmanın başlatıldığını ya da hazırlandığı konusunda bilgi sahibi oldum. Anadolu'daki arkadaşlarıma da bu konuda bir sonuç alacağımızı iletebilirim.

Yaklaşık 12 bin hakim ve cumhuriyet savcısına yakın bir zamanda zam müjdesi verileceğini ümit ediyorum.Çankaya Köşkü'ndeki zirveden bunun olamayacağı yönünde bir sinyal almadım. Olumsuz bir tepki almadığımızı da çok net bir şekilde ifade edebilirim. Ama şüphesiz bir çalışmayı da gerektiriyor."(Habertürk)

ÇANKAYA KÖŞKÜ'NDEN YAPILAN RESMİ AÇIKLAMA

Sayın Cumhurbaşkanımız, gelenekselleştirdiği toplantı çerçevesinde; Yasama, Yürütme ve Yargı organlarının başkanlarıyla Çankaya Köşkü'nde biraraya gelmiştir.

Toplantıya; TBMM Başkanı Sayın Cemil Çiçek, Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Başkanı Sayın Haşim Kılıç, Adalet Bakanı ve HSYK Başkanı Sayın Sadullah Ergin, Yargıtay Başkanı Sayın A. Nazım Kaynak, Danıştay Başkanı Sayın Hüseyin H. Karakullukçu, Sayıştay Başkanı Sayın Recai Akyel, Uyuşmazlık Mahkemesi Başkanı Sayın Ahmet Akyalçın, Askeri Yargıtay Başkanı Hak. Tuğg. Sayın Hasan Dengiz, Askeri Yüksek İdare Mahkemesi Başkanı Hak. Tuğg. Sayın Abdullah Arslan, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Sayın Mustafa İsen ve Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Sayın O. Koray Ertaş katılmıştır.

Toplantıda Yasama, Yürütme ve Yargı ile ilgili temel konular ele alınmış ve karşılıklı görüşler paylaşılmıştır.

Hukuk sistemimizin evrensel normlar ve değerler ışığında geliştirilmesi, demokrasi ve insan hakları alanlarındaki standartlarımızın daha da ileriye taşınmasının önemi vurgulanmıştır.

Bu kapsamda, yargının daha etkin ve hızlı görev yapabilmesi için, yargı organlarının ihtiyaçları, yargı reform paketi ve Anayasa değişikliği çalışmaları üzerinde durulmuştur.

Toplantıda ayrıca, Yargı Organları Başkanları tarafından, kamuoyundaki yargıya yönelik açıklama ve tartışmalarla ilgili hassasiyetler dile getirilmiştir.



AA-Cihan