Kamalak, Saadet Partisi Zonguldak Kadın Kolları Başkanlığı tarafından parti binasında düzenlenen "Kadın ve Hukuk" konulu konferansta yaptığı konuşmada, Ankara Adliyesi'nde  görülen bir davaya başörtüsüyle girmesi nedeniyle, duruşma sırasında, bir hakimin müvekkiline "Başka bir avukatla kendini temsil ettir. Başörtülü avukatla kendini temsil ettiremezsin" diyerek davayı bitirdiğini söyledi.

File çoraplı, göbeği açık, sırtı açık olarak duruşmalara katılan avukat arkadaşlarının olduğunu aktaran Kamalak, "Onlara itiraz etmiyorum. Beni ilgilendirmez. Onların kendi bileceği bir iş. Ama onlara hiç kimse birşey demiyor. Şu başımdaki eşarp hepsine batıyor" diye konuştu.

Aynı gün telefonuna Ankara Barosu'ndan gelen "Değerli meslektaşlarımız. Hep birlikte şiddete son, acil demokrasi demek için bugün saat 12: 00'de adliye önünde basın açıklaması yapılacaktır. Tüm halk savunucularını demokrasiye, hukuk devletine, özgürlüklere ve insan haklarına sahip çıkmaya çağırıyorum" mesajı üzerine adliye kapısının önündeki avukat arkadaşlarının yanına gittiğini aktaran Kamalak, şunları kaydetti: 

"Kadına karşı bir şiddetten söz ediyoruz. Ama bana karşı bir şiddette bulunuldu. Anayasa diyor ki 'Tüm hak savunucularını demokrasiye, hukuk devletine, özgürlüklere ve insan haklarına sahip çıkmaya çağırıyoruz.' Peki Kopenhag kriterlerine göre kadına karşı her türlü ayrımcılık yasaktır. Nitekim sayın genel başkanın konuşmasına bile izin vermediler. Oğluma, eşime, bana hep birlikte saldırıda bulundular. Dün de gördünüz. Avukatlara olan saldırıyı protesto etmek için toplanmışlardı. Bu insanların bu çağrılarını, davranışlarını samimi buluyor musunuz? Bu insanlara gerçekten samimi idilerse bu açıklamada benim de yanımda bulunmak zorundaydılar. Bir avukata kendi arkadaşlarına bir haksızlık yapılıyordu. Buna da karşı çıkmak zorundaydılar."

Konferansa, Saadet Partisi Kadın Kolları üyeleri katıldı.