Gümüşhane Ağır Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasına, tutuklu yargılanan kamyon sürücüsü Necati Karuç (32) , maktul Rıdvan Serici'nin babası Selahattin Serici katıldı. Kazadan yaralı kurtulan İsa Fidan ile diğer maktullerin yakınları ise duruşmaya gelmedi.

Duruşmada sanık avukatlarından İsmail Taştan, İbrahim Taşdemir ile müşteki avukatlarından Metin Aslan, Ömer Ersoy Süzer, Mustafa Çağatay Çağan, Şenol Yılmaz ve Mustafa Sümer hazır bulundu.

Mahkeme heyeti, sanığa ''bilinçli taksirle birden çok kişinin ölümüne sebep olma ve bir kişinin de yaralanmasına neden olma'' suçundan 14 yıl 8 ay hapis cezası verdi. Sanığın mahkemedeki iyi halini göz önüne alan heyet, cezayı 12 yıl 2 ay 20 güne indirdi. Heyet sanığın ayrıca ehliyetine 1 yıl el konulmasına ve mahkeme masraflarının alınmasına hükmetti.

Kelkit'teki trafik kazası

Kelkit ilçesine bağlı Ağıl köyü mevkisinde 2 Ekim 2012 tarihinde, Erzincan'dan Kelkit'e giden Halis Keskin yönetimindeki 29 M 0413 plakalı minibüs ile karşı yönden gelen Necati Karuç'un kullandığı 06 BF 7059 plakalı kamyon çarpışmıştı.

Kazada, minibüs şoförü Keskin (53) ile minibüste yolcu olarak bulunan Rıdvan Serici (33), Yüksel Gür (41), Mehmet Alkan (67), Elif Şahan (19), Güngör Altıntaş (52), Ahmet Erenler (57), Temel Keskinoğlu (78), Ömer Sarıca (53), Fırat Çelik (25) ve Süleyman Şanlı (46) hayatını kaybetmişti. Kamyon şoförü Karuç ile minibüsteki yolcu İsa Fidan (23) yaralanmıştı.