(CNN TÜRK) -- Geçen yıl Antalya merkezli 4 ilde eş zamanlı operasyon yapıldı.

Antalya'nın Muratpaşa, Manavgat, Korkuteli ve İzmir'in Buca Belediyesi'ne baskın yapıldı.

Bir suç örgütünün belediye ihalelerine fesat karıştırdığı belediye görevlilerinin de örgüte yardımcı olduğu iddia ediliyordu.

Aralarında belediye başkanlarının da bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. Zanlılardan bazıları tutuklandı; bazıları serbest kaldı.

O operasyonla ilgili hazırlanan iddianame, İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.

105 sanıklı davada biri MHP'li, diğerleri CHP'li 4 belediye başkanı ve birçok belediye görevlisi de sanık olarak yer aldı.

Şifreli konuşmalar ve çarpıcı iddialar

273 sayfalık iddianamede sanıklarla ilgili çarpıcı iddialara yer verildi. İddiaya göre şebeke; belediye görevlileriyle hareket ediyor, ihaleleri kendilerinin kazanacakları şekilde şartname hazırlıyordu.

Kazanılan ihaleler karşılığında belediye personeline menfaat sağlanıyordu. Birden fazla belediyenin ihalesini kazanan suç örgütünün; aynı araçları farklı yerlerde çalıştırıp gösterip haksız kazanç elde ediyordu.

Suç örgütü üyelerinin, şifreli konuştuğu iddianamede yer aldı. Sanıkların, ihalelerden 'Düğün var', rüşvetten ise 'dökülecek beton', 'emanet forma' 'reçetedeki ilaç' olarak bahsettikleri, ihaleden çekilmesini istedikleri firma yetkililerine de 'Düğündeki takılardan size de veririz' dedikleri belirtildi.

Sanıklar hakkında 49 yıla kadar varan hapis cezaları isteniyor.