Asayiş Şube Müdürlüğü’nde görevli 21 yıllık polis memuru Sezayi S., 2012 yılında Manisa’nın Akhisar ilçesinde görev yaptığı sırada, o dönemin ilçe emniyet müdürü Abdullah Y., emniyet müdür yardımcısı Tufan M. ile 2 amir ve 5 komiserin kendisine mobbing uyguladığını, herkesin içinde aşağılayıp hakaret ettiğini iddia ederek şikâyetçi oldu.

‘CEP’TEN ‘TUTANAK’

Polis memuru Sezayi S., kendisine uygulanan mobbingi de cep telefonuyla kaydederek “tutanak altına” aldı.Bunun üzerine önce Soma’ya ardından Kocaeli ve Bursa’ya tayini çıkarılan Sezayi S.’nin evi de polisler tarafından basılarak, yasadışı görüntü kaydettiği iddiasıyla arama yapıldı. Polis memuru Sezayi S.’nin şikâyeti üzerine, Akhisar 1’inci Asliye Hukuk Mahkemesi, 2013/703 sayı numarayla o dönemin ilçe emniyet müdürü Abdullah Y., emniyet müdür yardımcısı Tufan M. ile 2 amir ve 5 komiser hakkında, mobbing uyguladıkları gerekçesiyle dava açtı. Maddi ve manevi tazminat davası 9 Eylül’de karara bağlandı.

AMİRLER TAZMİNAT ÖDEYECEK

Asliye Hukuk Mahkemesi, polis memurunu haklı bularak dönemin emniyet müdürü Abdullah Y., emniyet müdür yardımcısı Tufan M. ile 2 amir ve 5 komiseri tazminat ödemeye mahkûm etti. 9 amir, polis memuruna, 2’şer bin lira manevi, 2 bin 876’şar lira ise maddi tazminat ödemeye mahkûm edildi.  Mobbing uyguladığı iddia edilen dönemin ilçe emniyet müdürü Abdurrahman Y. zorunlu emekli edilirken, diğer emniyet mensupları ise başka illere gönderildi.


Fevzi KIZILKOYUN / Hürriyet