Ankara Yolu üzerindeki Karayolları şantiyesine yapılması planlanan yeni adalet sarayının yer tartışması sürerken, Bursa Adliyesi'nde evrak koyacak yer bulamayan icra müdürlükleri taşınmaya hazırlanıyor.

Adliyenin zemin katında faaliyet gösteren 13 ayrı icra müdürlüğü, Uluyol Caddesi üzerinde adliye karşısındaki toplam 3 bin metrekarelik kapalı alana sahip Kader İş Hanı'na taşınacak. Kayhan'daki Tekel binasında bulunan adliye arşivi de Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nin bodrum katına taşındı. Yaklaşık 3 milyon dosya, 5 bin metrekarelik kapalı alana konuldu.

Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Sait Gürlek, icra müdürlüklerinin taşınmasıyla boşalan yerlere eksikliği bulunan yeni mahkemelerin açılacağını müjdeledi.

Baro Başkanı Zeki Kahraman ise, "Bunu çok olumlu bir gelişme olarak değerlendiriyoruz. Mevcut adliyenin yakınında olması, bizim için de çok önemli. İcra daireleri, fiziki yetersizlik sebebiyle hizmet veremez hale geliyordu. Taşınma ve yeni mahkemeler kurulması önemli bir hizmet olur. Konunun destekçisiyiz" dedi.

Adliyenin yetersiz hale geldiğinin herkes tarafından bilinen bir mesele olduğunu ifade eden Kahraman, "Yeni adliye sarayının yer seçiminin yanlış olduğunu söylüyoruz. Bursa'nın 40-50 yılını kurtaracak, doğru planlanmış bir adliyeye ihtiyacı var. Ankara Yolu Şirinevler Mahallesi'ndeki yer doğru bir tercih değil. Yeni adliyenin diyalog, denetim, güvenlik ve vatandaşın rahat ulaşımı açısından mevcut adliyenin çevresine inşa edilmesi gerekiyor. Eski hal binasına büyükşehir yerine yeni adliye kompleksi
yapılması daha akılcı olur" diye konuştu.



İHA