İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde yapılan duruşmada dinlenen tanık iş kadını Leyla Ecin, Alparslan Arslan'ı tanımadığını belirtti.

Mahkeme Heyeti Başkanı Hasan Hüseyin Özese'nin, Alparslan Arslan'a yönelik "Sen Leyla Ecin'i tanıyor musun?" sorusuna Arslan, "Bu sabah gördüm" dedi.

Özese'nin "16 Mayıs 2006 tarihindeki yemekte Leyla Ecin var mıydı?" sorusuna ise Arslan, "Danıştay ile alakam yok. İlle de bu olayla ilişkilendirmek istiyorsanız onu bilemem. Benim Danıştay olayıyla bir ilgim yok" diye konuştu.

Duruşmada söz alan tutuklu sanık emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün kızı ve avukatı Zeynep Küçük, salonda tavandan sarkıtılan mikrofonlardan Balyoz davası sırasında basından haberdar olduklarını belirterek "Müvekkilimle yaptığımız konuşmalar dinleniyor mu? Bir açıklama bekliyorum" dedi.

Başkan Özese ise "Bu İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesinin kararı. Duruşmalarda bazen sataşma oluyor, ortalık karışıyor, konuşmalar anlaşılmadığı için tutanaklara geçmiyor. Sizin müvekkilinizle konuşmalarınızı dinlemeye vaktimiz yok. Savunma hakkının ihlali diye bir şey söz konusu değil" diye konuştu.

Başkan Özese, tanık olarak dinlenmeleri kararına rağmen duruşmaya gelmeyen Mustafa Çınar Altuntaş, Kemalettin Gülen, Sinan Berberoğlu, Engin Bağbars'ın zorla getirilmesine karar verdi.

Duruşma, yarına ertelendi.




Cnn Türk