İZMİR DHA

Eski Kayseri Jandarma Komutanı emekli Albay Cemal Temizöz, eski Cizre Belediye Başkanı Kemal A-tağ’ın Diyarbakır 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandıkları dava, İzmir’e kadar uzandı. Şırnak’ta 1993-1995 yılları arasında işlenen 25 faili meçhul cinayetle ilgili olarak, zamanın Şırnak Valisi olan İzmir Valisi Cahit Kıraç’la yine zamanın Cizre Kaymakamı o-lan Buca Kaymakamı Şenol Bozacıoğlu tanık olarak ifade vermek üzere mahkemeye çağırıldı.

Mahkemenin kararından haberinin olduğunu ancak kendisine henüz bir tebligat ulaşmadığını söyleyen Vali Kıraç, “Şırnak’ta 15 ay görev yaptım. Görev neyi gerektiriyorsa onu yaptım. Ne soracaklarını bilmiyorum ama gider cevabını veririm” dedi. Kaymakam Bozacıoğlu da kendisine tebligat yapılmadığını belirterek, “İfade isteme mahkemenin takdiri, henüz bir tebligat almadım. Talimatla da ifade alabilirler, oraya da çağırabilirler. Konunun içeriğini bilmiyorum” diye konuştu.

Diyarbakır 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava, Ergenekon tanığı Tuncay Güney’le Abdülkadir Aygan’ın, 1993-1995 yılları arasında Şırnak ve Cizre’de öldürülen kişilerin asite atıldıktan sonra Cizre’deki BOTAŞ Karakolu ve civarındaki kuyulara gömüldüklerini iddia etmeleri üzerine açılmıştı. İddialar üzerine Şırnak Barosu suç duyurusunda bulunarak kuyuların açılmasını istemiş, Silopi Cumhuriyet Başsavcılığı da kuyuların açılmasına karar vermişti. Kuyularda çeşitli kemiklere rastlanmıştı.