Sanıkların son savunmalarını almaya başlayan Mahkeme Başkanı Metin Özçelik, savunmaların yetiştiği takdirde davanın Cuma günü karara bağlanacağını açıkladı. Davada savunma yapan sanık Seyfettin Alevcan, insanlı Heron projesinin kendi projesi olduğunu belirterek, "Ben tutuklandıktan sonra proje durduruldu ve rafa kalktı. Eğer ben tutuklanmasaydım bu proje Türk mühendislere ve askerlerine ait olacaktı" dedi.

Muvazzaf ve emekli askerler ile TÜBİTAK görevlilerinin yargılandığı ‘Askeri Casusluk ve Şantaj Davası’na bugün de devam ediliyor. İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada 4’ü tutuklu 56 sanık yargılanıyor. Davanın geçtiğimiz duruşmasında, duruşma savcısı Celal Kara esas hakkındaki mütalaasını açıklamıştı. Bu duruşmada sanıklar esas hakkındaki mütalaaya ilişkin savunmalarını yapıyor. Savunma yapan HAVELSAN görevlisi emekli Yarbay Seyfettin Alevcan, hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini belirtti. 

Mahkeme Başkanı Metin Özçelik’in davanın ilk duruşmalarında sanıklara ‘siz neden kendinizin hedef alındığını düşünüyorsunuz?’ diye sorduğunu ancak kendisine sormadığını belirten Alevcan, gazetelerde geçtiğimiz gün yer alan insanlı Heron projesinin kendi projesi olduğunu söyledi. Tutuklandıktan sonra projesinin rafa kalktığını belirten Alevcan, "HAVELSAN’da çalıştığım dönemde bu projeyi üstlerime sundum. Yeterli bütçe ayrıldı ve çalışmalara başladım. Ancak ben tutuklandıktan sonra proje durduruldu ve rafa kalktı. Eğer ben tutuklanmasaydım bu proje Türk mühendislere ve askerlerine ait olacaktı" dedi. Hakim Birol Bilen’in, "Bu proje sizin ise siz neden yapmadınız? Neden rafa kaldırıldı proje?" diye sorması üzerine, Alevcan "Tutuklandım ve proje yarım kaldı" dedi.



DHA