Sınavı kazananlardan 60'ı, avukatları aracılığıyla İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdikleri dilekçelerinde, ''Atama işlemlerinin gerçekleştirilmemesi yönündeki idari işlemin iptalini' ve ''yürütmenin durdurulması''nı istedi.

İşe alım duyurularının İçişleri Bakanlığı ve Büyükşehir Belediyesi'nin internet siteleri ile yerel ve ulusal gazetelerden ilan edildiği hatırlatılan dilekçede, davacıların, gerekli şartları tamamlayarak, bir takım sınav ile testlere tabi tutuldukları, başarılı olarak atanmaya hak kazandıklarına işaret edildi.

Dilekçede, atamaya hak kazanan davacıların, kendilerinden istenen belgeleri eksiksiz olarak idareye teslim ettiği, ilgili yönetmenliğin ''Sınavı kazananlar itfaiye eri olarak göreve atanır'' yönündeki amir hükmüne rağmen, davalı idare konumundaki İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından atamaların yapılmadığı savunuldu.

Davacılara yapılan 6 Ocak 2012 tarihli tebligatla atamaların gerçekleştirilemeyeceğinin bildirildiği ifade edilen dilekçede, buna sebep olarak da ''Belediye İtfaiye Yönetmenliğinin Yazılı ve Sözlü Sınav başlıklı 16. maddesinin sözlü sınava ilişkin fıkralarının Danıştay tarafından yürütmesinin durdurulması'' olarak gösterildiği belirtildi.

Konuya ilişkin davalar, İzmir İdare Mahkemelerinde ayrı ayrı görülecek.

Alkışlı protesto

Öte yandan, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin itfaiye eri alımı için açtığı sınavı kazanan, ancak ataması yapılmayan kişilerden oluşan bir grup, belediye önünde oturma eylemi yapmak istedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yapmalarına izin verilmeyen yaklaşık 50 kişilik grup, Kemeraltı girişinde önce sloganlar attı, alkışlarla protesto gösterisi yaptı.

Grup adına basın açıklaması okuyan Fatih Yücesoy, atamalarının yapılmamasına gerekçe olarak gösterilen Danıştay'ın ilgili kararından sonra Türkiye genelinde 63 belde, ilçe ve büyükşehir belediyesinde alımlar gerçekleştirilmişken, bu kararın sadece kendilerine uygulandığını ileri sürdü.



AA